Este OFICIAL: funcţionarii publici din Timiş intră în grevă!

functionari publici

Sindicatele din administraţia publică au declanşat un conflict de muncă la nivelul sectorului reprezentat. Măsura este generată de refuzul guvernului de a soluţiona revendicările salariaţiilor din primării şi din consiliile judeţene.

Aceştia au fost lăsaţi pe dinafară după apariţia OUG nr.20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin care doar angajaţii din administraţia centrală au obţinut creşteri salariale, unii chiar de până la 70 la sută.

Ca urmare, angajaţii din primării şi din consiliile judeţene vor declanţa o grevă de o oră în 5 iulie, urmând ca o săptămâna mai târziu, în 12 iulie, să se afle în grevă generală de o zi. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, se va intra în grevă generală pe termen nelimitat, începând din data de 19 iulie.

Sindicaliştii solicită: acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, tichete de vacanţă şi majorarea salariilor cu 25 la sută. Interesant este că, în urmă cu câteva luni, un proiect de lege a salarizării a fost refuzat de sindicate, deşi creşterile salariale ajungeau, în cazul celor cu venituri mici, chiar la 50 la sută.

Acum, aceiaşi lideri sindicali au ajuns să solicite majorări mai mici decât le fuseseră acordate în primăvară, ca dovadă a amatorismului şi ignoranţei celor care îi reprezintă pe bugetari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns