Aproape o sută de mii de persoane aflate în căutarea unui job și-au găsit, în primele patru luni din 2016, o slujbă prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, ceea ce reprezintă însă, anunță ANOFM, doar ceva mai mult de un sfert din programarea pentru întregul an.
Având liceul la bază, în vârstă de peste 45 de ani și provenind din mediul urban, așa arată portretul-robot al majorității celor înregistrați în baza de date a agenţiilor teritoriale și care, până la începutul lunii trecute, bătuseră palma cu un angajator. Iar dintre aceștia, o „felie“ consistentă i-a revenit Timișului, un fapt oarecum surprinzător dacă luăm în considerare că este vorba despre un județ în care rata șomajului se situează la un nivel aflat printre cele mai mici din țară.
Mai mult decât atât, la capitolul angajări, Timișul a luat fața Capitalei, ocupând locul secund pe podiumul național. Într-adevăr, dacă Suceava domină un Top 5 al judeţelor cu cele mai multe persoane încadrate în muncă în prima treime a anului (8.070), locul al doilea în ierarhie îi revine Timișului (6.856 persoane), care devansează Bucureștiul (6.566), în timp ce un alt județ din zona de vest, Hunedoara, ocupă poziția a patra.
Topul este completat de județul Neamț, unde 4.752 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au de-acum un serviciu stabil.