Luptă crâncenă pentru posturile de viceprimari în Timiş. Cele mai dure bătălii

Consiliul Local Timisoara 4

După încheierea alegerilor locale, atenţia se mută pe formarea majorităţilor în consiliile locale şi pe desemnarea viceprimarilor. În judeţul Timiş, PSD şi PNL se luptă pentru a-şi maximiza cât mai mult scorul electoral, ştiindu-se că negocierile din aceste zile pot îmbunătăţi rezultatele de la urne.

Cea mai mare bătălie se dă pentru Consiliul Local Timişoara, unde PSD, aflat deocamdată în opoziţie, ar putea forma o majoritate nescontată de nimeni înainte de alegeri. Surse din partid spun că, în momentul de faţă, discuţiile sunt foarte avansate şi că există şanse uriaşe ca primarul Nicolae Robu să nu aibă o majoritate creată în jurul PNL. Dacă va fi aşa, cei doi viceprimari vor fi de la PMP şi UDMR, cu susţinerea PSD şi ALDE.

În schimb, la Lugoj, PSD nu va avea probleme în constituirea majorităţii, având zece mandate de consilieri, în timp ce PNL are doar trei.

O situaţie interesantă este la Buziaş, unde PSD a pierdut postul de primar şi are doar patru consilieri, în timp ce PNL deţine cinci mandate.

Situţia este la limită la Ciacova, PNL având opt mandate, faţă de cele şapte ale PSD.

Liberalii stau liniştiţi în toate celealte oraşe: 11 mandate la Sânnicolau Mare, nouă la Deta, nouă la Gătaia, opt la Făget şi şapte la Jimbolia.

Singurul oraş cucerit de PSD este Recaş, ce-i drept, la un scor zdrobitor, cu 12 mandate de consilier şi cu un primar votat în proporţie de 90 la sută, deşi a stat câteva luni în arest preventiv.

Lucrurile sunt mult mai neclare în comunele periurbane. La Dumbrăviţa, PSD are are cinci consilieri, iar PNL, patru, ceea ce face ca disputa să fie foarte aprigă.

La fel stau lucrurile şi la Sânmihaiu Român, unde PNL are cinci consilieri, cu unul mai mult decât PSD, dar şi la Giarmata, unde PSD are tot doar un singur consilier în plus (şapte faţă de şase).

La Remetea Mare şi la Săcălaz, social-democraţii au cu trei mandate în plus, ceea ce face mai facilă realizarea majorităţii.

În schimb, PNL stă mai bine la Moşniţa Nouă, unde are şapte consilieri, în timp ce PSD are doar patru.

O egalitate perfectă se înregistreză la Ghiroda (patru la patru), în vreme ce PSD câştigă detaşat la Giroc (opt consilieri, iar PNL doar patru) şi Sânandrei (cu nouă mandate, faţă de trei ale liberalilor).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *