Este de neimaginat ce se întâmplă nu departe de Timişoara! Paradoxul încălzirii la buza pădurii

Comuna situată nu departe de Timişoara s-a confruntat în această iarnă… cu frigul. Dacă introducerea celorlalte utilități există speranțe ca în următorii ani să devină trecut, în privința gazului metan perspectivele sunt slabe.

La primărie se vorbește tot mai serios de această necesitate, după ce, în această iarnă, localnicii s-au confruntat cu o problemă de neimaginat până acum în localitățile componente, aflate în apropierea sau chiar în vecinătatea pădurii: lipsa de lemne.

Primarul comunei Pişchia, Ioan Sas, ne-a relatat despre demersurile făcute, atât la Prefectură, cât și la Direcția Silvică, având în vedere cotele insuficiente de lemne de foc din această iarnă lungă, care nu dă încă semne că se termină.

Citeşte şi: Visul modernizării este aproape de a se împlini într-o comună din Timiş

În privința gazului metan, el există în localitatea învecinată Giarmata, dar până acum autoritatea locală nu a găsit o soluție de finanțare pentru aducerea rețelei până în comuna Pișchia.

Edilul spune că nu a identificat nici o oportunitate de finanțare pentru aceasta, nici din fonduri europene, nici din surse guvernamentale, iar firmele distribuitoare nu par dispuse să investească pentru noi rețele, decât dacă este vorba de zone dens populate. Sas crede că statul, guvernul ar trebui să susțină și extinderea încălzirii cu gaz.

„Ca să vă faceți o imagine și asupra costurilor de încălzire, dacă cineva din Pișchia vă spune că a plătit pentru lemne 6.000 de lei, să fiți siguri că nu exagerează. Cel mai adesea, însă, răspunsul de la pădure pe care l-au primit localnicii, când au mers să-și cumpere lemne de foc, a fost: «Nu avem»”, a declarat primarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.