Timişul, liderul naţional al angajărilor la început de an. Un alt judeţ din Regiunea Vest este în top

locuri de munca 3

De mulţi ani, Timişul candidează la titlul de campion naţional al ocupării forţei de muncă, reuşind adesea să detroneze în clasamentele lunare Ilfovul, în rândul judeţelor cu cel mai scăzut şomaj.

În timp ce în multe alte judeţe e o competiţie acerbă între cei în căutare de job-uri, care apar sporadic, în Timiş situaţia e pe dos, angajatorii fiind cei care fluieră cel mai adesea a pagubă. În plus, în contextul creşterii cererii de forţă de muncă, dinamica angajărilor din Timiş continuă să fie remarcabilă. Cât de bună? Cea mai bună din ţară, la începutul anului în care ne aflăm.

Două judeţe din Regiunea Vest, pe podium

Cu 1.731 de angajări în ianuarie, în condiţiile în care în întreaga ţară s-au semnat peste 16.300 de contracte de muncă, Timişul a fost lider naţional. În prima lună a anului, Bucureştiul a secondat judeţul bănăţean la capitolul absorbţiei de personal, cu 1.543 de recrutări bifate.

Cel de-al treilea loc de pe podium a fost ocupat de un alt judeţ din Regiunea Vest, Hunedoara, cu 916 angajări. Mureşul, cu 872 de posturi ocupate, şi Suceava, cu 839, sunt judeţele de pe poziţiile imediat următoare ale ierarhiei.

Peste 50.000 de şomeri au beneficiat de măsuri active în ianuarie

Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, în prima lună a anului 2017 au fost încadrate 16.307 persoane. Dintre acestea, 4.866 au peste 45 de ani, 4.534 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 4.205 au între 25 și 35 de ani, iar 2.702 sunt tineri sub 25 de ani.

Similar lunilor precedente, cele mai multe persoane ocupate sunt de sex masculin, 8.971. În funcţie de rezidenţă, cei mai mulţi angajaţi în perioada de referinţă, 9.486, provin din mediul urban, iar 6.821 din cel rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (5.473), profesionale (3.817), gimnaziale (3.351), 2.221 fiind cu studii universitare.

Persoanele aflate în căutarea unui job, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active pentru stimularea angajărilor, prevăzute de Legea nr. 76/2002, ulterior modificată şi completată.

Astfel, în ianuarie au fost incluse în măsuri active 49.530 de persoane. De asemenea, 33.219 cetăţeni au apelat la mediere în vederea încadrării pe unul dintre posturile vacante declarate de angajatori la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 29.021 au beneficiat de informare și consiliere, iar 14 de consultanță și asistență pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *