Visul modernizării este aproape de a se împlini într-o comună din Timiş

Fiecare edil și fiecare unitate administrativă locală își dorește să-și rezolve problemele de infrastructură cât mai repede. Această atitudine se regăsește peste tot.

La Pișchia, însă, visul modernizării localităților componente este aproape de a se împlini. Conform primarului Ioan Sas (foto), proiectele aflate în derulare și cele depuse vor conduce la acest lucru.

Astfel, acest an va însemna finalizarea proiectului finanțat pe măsura 3.2.2 care se referea la drumuri asfaltate, apă, canalizare cu stație de epurare în Pișchia, inclusiv în noul cartier pentru tineri.

În derulare se află și un alt proiect de modernizare de drumuri în valoare de un milion de euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În așteptarea aprobării fondurilor se află, de asemenea, proiectul de modernizare a iluminatului public, care vizează dotarea cu lămpi cu LED-uri, mai eficiente și mai ieftine.

Un alt obiectiv aflat pe agenda investițională și pentru care este depusă cerere de finanțare este sala de sport. Două clădiri noi pentru grădinițele din Bencecu de Sus și Bencecu de Jos se află în faza licitării lucrărilor, având finanțare europeană.

Și, nu în ultimul rând, patru cămine culturale vor intra și ele în lucru, în acest an. Modernizarea acestora înseamnă intervenții la acoperișuri, finisaje, dar și noi dotări și instalații.

„Când obiectivele de infrastructură se vor finaliza, a declarat primarul, ne vom ocupa cu mai multă atenție de sport, educație și cultură. La preluarea funcției, a adăugat el, ceea ce e pe cale să realizăm părea posibil doar în visele cele mai frumoase, dar acum suntem foarte aproape ca să reușim.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns