Escrocată pe internet de un american

femeie internet

O femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, a depus o plângere penală împotriva unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Femeia le-a relatat poliţiştilor că bărbatul – despre care crede că ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria – i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni și el în România.

CITEȘTE ȘI: Comunitatea evreilor din Arad condamnă declaraţia lui Ilan Laufer: E nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate

Pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, cetăţeanul străin i-a solicitat femeii să trimită unui curier, din Franța, 1.200 de euro, cerinţă pe care petrileanca a îndeplinit-o în data de 5 septembrie, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar.

Ulterior, bărbatul a mai solicitat, prin acelaşi serviciu de transfer bancar, 1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa, 1.200 de euro pe numele altei persoane din Franța, 800 de euro pe numele altei femei din Polonia şi 8.200 de euro pe numele unui bărbat din Indonezia.

După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ținut legătura, o perioadă, pe rețeaua de socializare cu cetăţeanul străin, acesta promițându-i că îi va restitui banii când va veni în România. Într-o zi, însă, nu a mai putut fi contactat.

În acel moment, femeia și-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat polițiștilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului, care se ridică la 11.400 de euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, poliţiştii demarând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Escrocată pe internet de un american

  1. Femeia locuiește la Petrila dar în mod cert s-a născut la Caracal, altfel nu se poate explica cum poate fi cineva atît de prost încît să îți vină să spui, bine i-a făcut ! La 70 de ani să fii atît de proastă ca să trimiți 12 de euro, unor străini, pentru cai verzi pe pereți, trebuie să fii miliardară sau mai proastă chiar decît prvăd normele în vigoare pentru Caracal !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *