Elevii și profesorii din Timișoara dârdâie, din nou, de frig

Colterm: Se distribuie cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinței

Elevii și profesorii din Timișoara dârdâie, din nou, de frig.

Și în acest an școlar, în unitățile de învățământ din Timișoara caloriferele sunt reci. Majoritatea școlilor și grădinițelor sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat, iar COLTERM nu a început să livreze căldură către abonații săi.

”În municipiul Timișoara, majoritatea unităților de învățământ sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, respectiv la COLTERM, care până în prezent nu a pornit încălzirea. Deci în Timișoara unitățile de invățământ sunt neîncălzite. Sunt câteva excepții la unitățile de învățământ care dispun de centrale termice proprii: Grădinița PP2,  Grădinița PP 53, Grădinița PP 48, Grădinița PP 45,  Școala Gimnazială nr. 19 – un corp de clădire, Școala Specială Profesională ”Gh. Atanasiu”, la care se adaugă unitățile de invățământ particular care beneficiază de încălzire în mare parte.

În județ sunt multe unități care beneficiază de căldură, dar și unități care consideră că bugetul este insuficient pentru plata căldurii cum este cazul Liceului Tehnologic Jimbolia, Școala Gimnazială Jimbolia. Funcționează căldura în Brestovăț, Pișchia, Dumbrava, Giroc, Săcălaz, Mănăștiur, Biled, Curtea,  Moravița, Tormac și altele.

Probleme legate de încălzire au următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Șandra –  este debranșat de la rețeaua de gaz pentru neplata facturilor, Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat, iar E-ON nu mai vrea să semneze un nou contract cu unitatea de învățământ, Școala Primară Cornești și Grădinița Cornești nu au aprovizionate lemne pentru încălzire”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: În unele gospodării din Banat, laptele de măgăriță îl înlocuiește pe cel de vacă. Un litru este 100 de lei  

Zilele trecute, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis inspectoratelor școlare din teritoriu instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Referitor la situația în care se află acum unitățile de învățământ din Timiș, nu au fost identificate încă soluții pentru rezolvarea problemei legată de încălzire. ”Cu siguranță se caută și se vor identifica soluții! Vă vom comunica, pe parcursul zilelor următoare”, a declarat inspectorul școlar general Aura Danielescu.

Problemele cu încălzirea în școlile și grădinițele din Timișoara au existat și anul trecut, iar de atunci administrația locală nu a fost capabilă să întreprindă vreo măsură eficientă pentru rezolvarea acestei probleme, soluția de a monta centrale individuale nefiind agreată de conducerea primăriei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Elevii și profesorii din Timișoara dârdâie, din nou, de frig

  1. Elevii și profesorii din Timișoara dârdâie, din nou, de frig Dar cum asa doar DOMINIC FRITZ si LASCAU 3 NOAPTEA au totul asigurat pentru incalzirea scolilor,spitalelor,etc. Au inchiriat o gara,au cumparat 10000 tone de praf de carbune de la Arad.Se poate asa sa vorbiti de administratia FRITZ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *