Elevii din toată țara, revoltați de ultimul ordin al ministrului educației

elevi rf

Ultimul ordin emis de Ministerul Educației și Cercetării care reglementează desfășurarea învățământului online, a stârnit revoltă în rândul elevilor și al părinților, din cauza modului în care este reglementat.  Mai precis, în acest ordin este prevăzut faptul că părinții sunt obligați să asigure infrastructura necesară desfășurării activității educaționale în sistem online.

”Părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul legal are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul sau participarea preșcolarului/ elevului  la activitățile de învățare online organizate de unitatea de învățământ”, se arată în actul normativ.

Măsurile sunt abuzive, spun elevii, deoarece ”ne aflăm într-o țară în care mii de elevi abandonează timpuriu școala din motivul situației financiare grele și din cauza lipsei de accesibilizare. Unele familii nu au posibilitatea de a acorda accesul la educație copiilor săi, dar acum trebuie să achiziționeze laptopuri și materiale necesare învățării online? Într-un stat în care se presupune că educația de calitate este garantată în mod gratuit, prevederile acestui ordin de ministru sunt lipsite de echitate.

Consiliul Județean al Elevilor Timiș condamnă gestionarea situației actuale de către factorii decidenți, implicit de către Ministerul Educației și Cercetării. Măsurile luate până acum s-au dovedit a fi ineficiente, deoarece în momentul de față încă există un procentaj mare de elevi din mediul rural care nu au acces la internet”.

De asemenea, Consiliul Național al Elevilor a lansat petiția “User sau loser”, prin care le cere factorilor decidenți un set de soluții clare pentru rezolvarea problemei accesibilizării. Totodată, prin această petiție se solicită achiziționarea de urgență a materialelor necesare învățării online pentru elevii care se află într-o situație financiară deficitară.

”Atitudinea Ministerului Educației și Cercetării este una de condamnat, deoarece mii de elevi se află într-o situație financiară dificilă, elevi care nu beneficiază de educație gratuită și echitabilă. Doamnă Ministru, cum le răspundeți miilor de elevi care se întreabă de ce nu au acces la educație, în timp ce colegii lor participă la orele online?”, întreabă Alexandra Trușcă, președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș.

foto arhiva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Elevii din toată țara, revoltați de ultimul ordin al ministrului educației

Lasă un răspuns