Eleva de nota 10 eliminată de la BAC nu va fi iertată. Ea voia să urmeze Facultatea de Medicină din Timișoara

alexandra burta

Alexandra Burtă, eleva de 10 care i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis după ce a fost eliminată de la BAC, nu va fi iertată. Ministrul educaţiei spune că şi Alexandra, şefa de promoţie a liceului, a colaborat cu colegii în timpul examenului, motiv pentru care nu va fi iertată. La fel vor păţi şi ceilalţi 107 elevi de la Colegiul din Ştei-Bihor, prinşi că au copiat.

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei, a anuţat că eleva Alexandra Burtă, de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, a fraudat examenul de bacalaureat, aceasta fiind concluzia anchetei corpului de control care a reverificat înregistrările video din sala de examen. Astfel, s-a stabilit că „eleva a colaborat cu elevii din stânga şi din dreapta”.

„Fiind un caz special, şi eu am fost impresionat. Am cerut corpului de control analiza. Din păcate s-a confirmat, nu a fost un simplu accident. A cooperat în examen cu colegii din stânga și din dreapta. Da, a fost reverificat acest caz punctual”, a declarat ministrul Sorin Câmpeanu.

Fata neagă totul, ba chiar tatăl ei, împreună cu ceilalţi părinţi ai elevilor eliminaţi din examen au depus un memoriu către preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl roagă să îi ajute.

„Situaţia de la matematică nu o înţeleg, pur şi simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare şi-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenţia, la final am predat lucrarea. Nu ştiu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care îşi dă examenul de Bacalaureat. Vroiam să merg la Timişoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani”, a povestit Alexandra Burtă.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Eleva de nota 10 eliminată de la BAC nu va fi iertată. Ea voia să urmeze Facultatea de Medicină din Timișoara

  1. Asa se intampla si la facultate , dc dai lucrarea ta si la altii si profesorul isi da seama nota 2 scrie si la tine si la ceilalti colegi care au vrut pomana!

  2. Cum sa intelegem decizia?? cum sa inteleaga copii si parintii ?? ca poti fi atat de aspru pedepsit -ca sa nu creeze precedent- Cand primul ministru a copiat- plagiat si tot este in functie, cand toti politicienii au incalcat legi mult mai mult : fraudand si jecmanind tara, si sunt in libertate, cand cei mai multi afaceristi nu platesc taxe si este ok! Bravo domnilor! Sa va fie rusine de decizia luata ! De fapt ne invatati ca non valorile sut promovate si, da, noi ceilalti trebuie sa alegem EXODUL.Rusine.

Lasă un răspuns