Educația juridică, promovată în școli de magistrații Tribunalului Timiș

Doi străini, arestați după ce ar fi vândut doze-timbru LSD la un festival din Caraș-Severin

Colectivul de judecători din cadrul Tribunalului Timiş s-a implicat în cadrul unui program organizat de către Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție, având drept scop oferirea unor informații cu caracter juridic din sfera drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale și a unor aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elevilor şi cadrelor didactice.

CITEȘTE ȘI: Opt note de zece, la Timișoara, la evaluarea națională

În acest context, relatează Biroul de informare și relații publice al Tribunalului Timiș, mai mulți judecători care își desfășoară activitatea în cadrul instituției au fost prezenți în diferite școli, pe bază de voluntariat, pentru a susține cursuri de educație juridică.

Totodată, instanța a primit vizitele unor elevi și a găzduit dezbateri și procese simulate, în vederea diversificării metodelor de promovare a educației juridice în mediul școlar preuniversitar.

Programul a fost coordonat de doi magistrați din cadrul Tribunalului Timiș, respectiv, de președintele acestuia, judecătorul Adriana Stoicescu, şi de judecătorul Mădălina Jebelean şi a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Timiș.

Reprezentanții instituției spun că proiectul va continua în viitor cu accent pe unitățile școlare rurale din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *