”Aventuri în… picături!”, un proiect dedicat micilor timișeni

aquapic

Proiectul Fundației Aquademica, ”Aventuri în… picături!”, a fost selectat în cadrul programului ”Științescu” al Fundației Comunitare Timișoara, dedicat promovării științei și tehnologiei în rândul copiilor și adolescenților din județul Timiș.

Proiectul Aquademica a obținut o finanțare de 12.500 de lei din fondul ”Științescu”, pentru extinderea activităților din mini-laboratorul Aquapic, ce se adresează grupei de vârstă 10-12 ani.

Științescu poposește în această vară la Aquapic, iar Aquademica pregătește surprize noi copiilor care vor trece pragul mini-laboratorului acestui centru.

Echipa de proiect va pune la punct cinci activități demonstrative și trei activități participative, bazate toate pe experimente de chimie și fizică a apei.

Acestea sunt gândite astfel încât să formeze interesul copiilor pentru cunoașterea științifică și pentru experiment, de la concept până la toate detaliile menite să îi facă pe cei mici să își ia în serios rolul de „cercetător Științescu”.

Ca impact, proiectul își propune să aducă în laboratorul Aquapic, începând din toamna acestui an, circa 800-900 de elevi participanți la experimentele marca ”Științescu”.

”Aventuri în… picături” continuă în mod firesc frumoasa poveste începută anul trecut, odată cu amenajarea Centrului experimental pentru copii Aquapic, la vechea uzină de apă industrială a Timișoarei, de către Fundația Aquademica, Asociația ”Urban Survey” și Aquatim, societatea timișeană de apă și canalizare.

Aquapic a pus la dispoziția elevilor, preșcolarilor și cadrelor didactice din regiune un spațiu educațional inedit, unde copiii pot afșa lucruri interesante despre apă și mediu, prin joc și experiment.

Finalizat în octombrie 2017 și deschis publicului în aprilie 2018, centrul Aquapic a primit până acum peste 1.000 de copii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *