Editura „Victor Babeș” a UMF Timișoara a împlinit un deceniu

O universitate de prestigiu este greu de imaginat fără o extensie în sfera editorială, care să valorifice rodul cercetării academice și să ofere publicului certitudinea conținutului original, științific, de înaltă calitate.

CITEȘTE ȘI: Clasamentul universităților bănățene

Din aceste considerente, Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a decis înființarea unei edituri proprii, a cărei activitate a demarat la 1 decembrie 2008.

Un deceniu de activitate editorială fecundă a fost marcat, ieri, la sediul universității, în prezența directorului general al Editurii „Victor Babeș”, prof. dr. Dan V. Poenaru, a rectorului universității, prof. dr. Marius Raica, a cadrelor didactice și a celor două doamne prin mâna cărora trec toate volumele publicate – Katalin Luzan și Diana Mihai.

CITEȘTE ȘI: Tichete de masă 2019: veşti bune pentru angajaţi, creşte valoarea bonurilor de masă anul viitor

Manuale, îndrumătoare de laborator și ghiduri de practică medicală, monografii și tratate, volume de rezumate, cărți rezultate în urma unor proiecte de cercetare sunt tipărite în format clasic, pe hârtie, precum și în format electronic (CD/DVD) sau e-book, în limba română și în limbi străine (engleză, franceză, germană, maghiară), dar, în funcție de solicitările existente, sunt editate și diverse lucrări care aparțin unor autori din afara instituției de învățământ superior.

CITEȘTE ȘI: Taxarea celor cu centrale termice de apartament, o ciorbă reîncălzită la nivel parlamentar

În cei zece ani de activitate, editura a publicat peste 280 de lucrări, cu o medie de 30 de titluri pe an, în contextul în care, conform standardelor, pentru ca o editură să fie luată în calcul la determinarea ofertei de carte, aceasta trebuie să funcționeze permanent și să iasă în lume cu minimum 10 titluri pe an.

Editura „Victor Babeș” a înregistrat, de curând, și o premieră, anunțată ieri de prof. dr. Dan V. Poenaru, și anume tipărirea unui volum al unui urolog din Milano, aceasta fiind doar cea dintâi dintre solicitările venite de peste hotare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *