Edilii din Parța au câștigat concursul de istețime, faza pe județ

parta 5

Deschidem articolul cu o paranteză: la finele lunii mai, v-am prezentat o mostră de inteligență marca Primăria Dumbrăvița, într-un articol în care relatam cum unul dintre angajații acesteia a afișat datele cu caracter personal ale unui investitor imobiliar pe ușa unui WC ecologic de pe strada principală.

CITEȘTE ȘI: Cristi din Banat a ajuns la închisoare, după ce a furat dintr-un magazin din Spania

Închidem paranteza prin a vă anunța că mintoșii din Dumbrăvița sunt mici copii pe lângă genialii din Parța.

Fix în 25 mai!

Exact în ziua de 25 mai, dată la care intra în vigoare deja celebrul GDPR (General Data Protection Regulation) – adică Regulamentul General pentru Protecția Datelor, care presupune, pe scurt, o înăsprire a legislației privind prelucrarea datelor personale -, decidenții din Primăria Parța au interpretat într-o manieră originală o adresă primită de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș (AJFPT) și au afișat pe site-ul instituției și la avizierul din fața primăriei, adică la drumul mare, o serie de date personale, precum codul numeric personal (CNP) și adresa de domiciliu, ale mai multor localnici, nici mai mulți, nici mai puțini decât 82. Optzeci și doi!

site activitate parta
Lista contribuabililor persoane fizice a fost afișată pe site-ul Primăriei Parța în 25 mai și se găsește și acum acolo

Ce au cerut cei de la Finanțele publice…

Cum s-a întâmplat așa ceva? Simplu.

Administrația finanțelor publice a trimis, în 15 mai, Primăriei Parța, cum a trimis, probabil, și către alte primării, o adresă care sună astfel:

„Urmare ordinului comun al MFP (…) pentru aprobarea procedurii de acordare a asistenței realizate de organul fiscal local în colaborare cu organul fiscal central în vederea completării și/sau depunerii, precum și transmiterii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice, alăturat vă comunicăm LISTA persoanelor care au obligația depunerii declarației unice, arondați dvs. funcție de domiciliul fiscal.

CITEȘTE ȘI: Imagini incredibile cu un urs filmat în vestul țării (video)

De asemenea, având în vedere prevederile art. 2 alin. 3 și alin. 5 din ordinul sus-menționat, vă rugăm să ne comunicați lista cu persoana/persoanele desemnată/desemnate pentru acordarea asistenței privind completarea și/sau depunerea, precum și transmiterea declarației unice, care se va afișa la sediul organului fiscal local și central și pe pagina de internet a acestora”.

Rezumând: Finanțele publice au înaintat Primăriei Parța lista contribuabililor din comună care sunt obligați să depună declarația unică, solicitând, la rândul lor, să le fie remisă de către edilii din Parța lista cu persoanele desemnate de primărie ca fiind cele care îi vor ajuta pe localnicii cu pricina să completeze și să transmită declarația unică. De asemenea, Finanțele publice îi informau pe primarul Mihai Petricaș și compania că acea listă cu persoanele desemnate de primărie trebuie afișată la avizier și pe pagina de internet a instituției.

CITEȘTE ȘI: A strâns 200.000 de euro, dar statul nu i-a dat șansa să se salveze. Călin Farcaș a murit

… și ce au priceput isteții din Parța

Ce-au înțeles onor edilii Parței din respectiva adresă s-a văzut: ei au afișat la avizier și pe site-ul primăriei NU lista cu persoanele desemnate, ci lista cu contribuabilii din comună, așa cum au primit-o de la Finanțele publice, cu tot cu CNP-uri și adresele exacte! Asta da dovadă de transparență, ce să mai vorbim…

Adică nu postezi pe site-ul primăriei ceea ce ești obligat de lege să faci, cum ar fi declarațiile de avere sau hotărârile de consiliu local (ieri erau postate doar patru HCL-uri din luna mai, sărindu-se direct de la luna februarie, de parcă în lunile martie și aprilie nu s-ar fi desfășurat ședințe de consiliu local), în schimb, publici exact ceea ce legea îți interzice: datele personale ale locuitorilor din comună!

Am discutat pe acest subiect cu reprezentanți ai Finanțelor publice, iar oamenii ăia s-au luat cu mâinile de cap când au auzit ce-au fost în stare edilii din Parța să facă…

Din lac în puț… 

Interesant este că, de la începutul lunii mai, în barca administrației locale din Parța a urcat un nou membru, secretarul Raluca Petrean (avocată suspendată acum din profesie), iar așteptările multora – inclusiv cele ale Instituției Prefectului Timiș – erau ca haosul care guverna de atâta vreme
activitatea primăriei să fie înlocuit cu rigurozitatea juridică. Și când colo…

 

retusat finante avizier
CNP-urile și adresele celor 82 de localnici au fost afișate la avizier. Obturarea lor ne aparține…

În ceea ce ne privește, luând în considerare că tocmai o surprinsesem în ofsaid pe doamna Petrean (ne referim la aspectele relatate în articolul „Omul potrivit, la locul potrivit. Un avocat timișorean care a încălcat legea este noul secretar al comunei Parța„, publicat în ediția din 10 mai 2018), nu ne-a surprins nimic din cele întâmplate ulterior.

Știam că la pomul lăudat nu trebuie să mergi cu sacul…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Edilii din Parța au câștigat concursul de istețime, faza pe județ

  1. Explicatiile sunt:
    Nu ne pasa de nimic .Se schimba codul penal si ne suflati de praf.

    Asa ca lasati-ne in pace ca mai avem in a putin si ne facem plinul.

Lasă un răspuns