Birocrația dă noi bătăi de cap în sănătate

bilet cnas

Pacienții pot întâmpina probleme, în aceste zile, la accesarea de servicii medicale deoarece noile formulare pentru biletele de trimitere la investigații paraclinice sau la medici specialiști ori pentru internarea în spital au fost modificate, iar o parte dintre medicii de familie nu au reușit să și le procure.

Doctorii timișeni reclamă faptul că reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș nu i-au informat în prealabil în legătură cu recentele modificări, iar noile formulare puse ieri dimineață la dispoziție de instituție au fost insuficiente.

CITEȘTE ȘI: Cristi din Banat a ajuns la închisoare, după ce a furat dintr-un magazin din Spania

”De dimineață a fost circ! Au fost liste de așteptare, însă nu toți am reușit să luăm noile formulare.

Am pacienți programați pentru internare sau la diverse comisii de specialiști, cărora nu le pot elibera bilete de trimitere. Vechiul model nu mai este acceptat.

Am înțeles că joi va mai fi distribuită o tranșă, dar sunt cazuri în care pacienții nu pot aștepta”, ne-a declarat un medic de familie din Timișoara.

Potrivit reprezentanților CJAS Timiș, situația se va rezolva în cursul acestei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Imagini incredibile cu un urs surprins în vestul țării (video)

”Nu a fost nici un scandal la sediul CJAS. Dimpotrivă, medicii au înțeles situația și au luat bilete de trimitere într-un număr mai mic tocmai pentru ca asigurații să beneficieze de asistența medicală de care au nevoie.

Sperăm ca în cel mult trei zile Imprimeria Națională să distribuie biletele de trimitere, ca să le putem da medicilor”, a precizat Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiș.

Biletele de trimitere pentru investigații paraclinice, precum și biletele de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletele de internare utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate au fost modificate prin ordinele ministrului sănătății și președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 457/843/2018 și, respectiv, 456/842/2018.

CITEȘTE ȘI: A strâns 200.000 de euro, dar statul nu i-a dat șansa să se salveze. Călin Farcaș a murit

În conformitate cu aceste acte normative, până la data de 30 iunie 2018 s-au putut utiliza atât bilete de trimitere în formatul vechi, aprobat anterior intrării în vigoare a celor două ordine, cât și formularele noi.

De la data de 1 iulie se pot recomanda servicii medicale paraclinice și servicii medicale clinice/internare doar pe baza biletelor de trimitere în noul format.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Birocrația dă noi bătăi de cap în sănătate

  1. acum conduc tara si institutiile ei numai incompetenti, analfabeti, habarnisti, pilosi! cu cat esti mai prost cu atat ajungi mai sus!

    Idiotii astia fac totul in ultimul moment!
    Pai nu se putea ca noile formulare sa apara la data x si sa fie aplicabile la data Y, sa zicem dupa 2 luni!??? ca tota lumea sa afle, sa le procure, etc;

    ce s-ar fi intamplat daca un sofer (sau mai multi) de la CJAS se deplasa civilizat pe la fiecare cabinet de familie si lasa formularele necesare din timp;
    da cine sa gandeasca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *