Eco Timiș schimbă configurația turismului la granița cu Serbia

eco timis 1

Din luna iunie 2019, pe râul Timiș și în valea acestuia, de o parte și de alta a graniței cu Republica Serbia, se vor întâmpla lucruri interesante, au anunțat ieri reprezentanții Asociației pentru Promovarea Tuismului din județ. Turiștii se vor putea bucura de facilități de petrecere a timpului și de turism oferite prin intermediul proiectului european „Eco Timiș – un nou produs turistic”.

CITEȘTE ȘI: Coșmar pentru un tânăr student după ce a apelat la o prostituată de lux

Mai precis, turiștii din Timiș vor avea la dispoziție biciclete, canoe și un catamaran cu care vor putea descoperi obiective turistice din județ, vor putea admira păsări în Rezervația Satchinez și în Padurea Macedonia, unde vor fi amplasate două observatoare, iar în Valea Timișului vor putea efectua drumeții și plimbări cu bicicletele, având ocazia să facă popasuri în locuri amenajate și marcate, în care vor fi amplasate bănci și umbrare, coșuri de gunoi și indicatoare pe trasee promovate prin intermediul mai multor materiale informative de tipul hărților.

Timișul – cel mai mare râu interior al Banatului – va fi transformat într-un nou produs turistic. Avându-și izvoarele pe versanții estici ai Munților Semenic din județul Caraș-Severin, râul străbate, până la vărsarea sa în Dunăre, în localitatea Pancevo din Serbia, 339,7 kilometri dintre care 241,2 în România.

CITEȘTE ȘI: Video. Opt imigranți au fost filmați coborând în Marea Britanie dintr-un tir cu numere de Timiș!

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, alături de partenerii săi – Asociația Miltonia Timișoara, Centrul de voluntariat și mișcarea pentru protecția naturii Pancevo și Camera Regională de Comerț Pancevo, Serbia – se află în ultima etapă de implementare a proiectului european RORS-39, „Eco Timiș – un nou produs turistic”, proiect care se derulează în oglindă în țara vecină și care își propune să schimbe configurația turismului de o parte și de alta a graniței cu Serbia.

CITEȘTE ȘI: Bătăi de cap cu program prelungit, la o grădiniță dintr-o localitate timișeană

Dincolo de creionarea noului produs turistic, proiectul derulat de cei patru parteneri și-a propus să pună în valoare și să lege obiective turistice de importanță națională și internațională din vestul României: Sanctuarul de la Parța (Timiș), Cascada Bigăr (Caraș Severin), conace (Hodoni) și mănăstiri (Șag), podgorii și crame (Recaș, Silagiu), orașe și clădiri cu arhitectură unică (Timișoara, Lugoj, Buziaș), locuri de turism și agrement speciale (Secu, Trei Ape, Crivaia, Munții Semenic).

Înainte de încheierea proiectului, partenerii vor organiza regate și tururi de promovare a traseelor și activităților din proiect astfel încât ele să fie cunoscute de turiști, iar APDT Timiș va promova proiectul și prin intermediul aplicației Discover Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *