Bătăi de cap cu program prelungit, la o grădiniță dintr-o localitate timișeană

raimond rusu

Grădiniţa din Becicherecu Mic a trecut, nu de mult timp, printr-un amplu proces de renovare şi modernizare, fiind pregătită să-i primească pe micuţi în condiţii cât mai decente.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal. Doi bărbați au fost spulberați de o mașină. Șoferul a fugit

S-au pus termopane, s-a instalat centrală termică, s-a amenajat o bucătărie, toate făcute pentru ca unitatea să fie una cu program prelungit (PP), ceea ce s-a şi întâmplat.

Toate investiţiile au fost suportate din bugetul primăriei, grija faţă de cei mai mici locuitori ai comunei constituind o prioritate, aşa cum a declarat primarul Raimond Rusu (foto).

CITEȘTE ȘI: Cum a rămas o tânără din Timiş fără Range Rover-ul pe care îl conducea

Verificările efectuate de inspectoratul şcolar au stabilit că totul este în regulă şi că grădiniţa întruneşte condiţiile necesare pentru a fi una cu program prelungit.

Cu toate acestea, grădiniţa a fost notificată, acum, că nu este acreditată pentru regimul de program prelungit şi că se va transforma într-una cu program normal.

CITEȘTE ȘI: După Timiș, și la Arad a apărut o suspiciune de pestă porcină africană. 55 de porci au fost sacrificați

Asta se va produce ca urmare a dispariţiei posturilor pe care le presupun unităţile cu program prelungit (bucătar, îngrijitor etc.).

Ciudat este că această regulă se aplică doar grădiniţelor PP înfiinţate după 2006, pentru cele de dinainte nemaifiind nevoie de acreditare.

Primarul din Becicherecu Mic dă asigurări că procedura de acreditare se va realiza în cel mai scurt timp posibil, ţinând să-i liniştească pe părinţii care se întreabă cum vor mai putea merge la muncă dacă nu au unde să îşi lase copiii.

Totuşi, edilul-şef este puternic dezamăgit de birocraţia excesivă, care dă multe bătăi de cap şi complică inutil lucrurile.

„Nu pricep de ce nu am fost înştiinţaţi de mai mult timp cu privire la această acreditare.

Cum adică, la verificare am ieşit bine, iar la acreditare, nu?

Vorbim, totuşi, de o instituţie publică, nu de un SRL de la colţul străzii, de o unitate în care merg copii mici, care nu au unde sta atunci când părinţii merg la lucru.

Noi, primăria, am investit mult acolo şi vom continua să o facem, pentru că educaţia şi sănătatea sunt de cea mai mare importanţă în comuna noastră”, spune Raimond Rusu.

Primarul este satisfăcut de faptul că, pe tot parcursul anului trecut, nu au fost semnalate probleme medicale în nici una dintre unităţile de învăţământ de pe raza comunei:

„Nu am avut epidemii, gripă sau ceva de acest fel. Mă bucur că şi părinţii au înţeles importanţa prevenţiei şi au vaccinat copiii, lucru ce a împiedicat apariţia unor eventuale boli.

Oricum, partea medicală este foarte bine reprezentată în Becicherecu Mic, existând un centru de permanenţă şi trei cabinete medicale”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *