Echipamente performante, donate de „Salvați copiii” Spitalului „Louis Țurcanu”

Două echipamente medicale noi, singurele de acest tip în regiunea de vest a țării, în valoare totală de 36.000 de euro, au fost donate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara de către Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara în colaborare cu Aptiv România.

CITEȘTE ȘI: Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

Donația, care cuprinde o masă de operație pentru intervenții de chirurgie robotică și un aparat de monitorizare a gradului de analgezie la copii, a fost realizată în cadrul programului de combatere a mortalității infantile derulat de Salvați Copiii România și a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de Aptiv – Technology Services & Solutions SRL. Cu aceste echipamente medicale a fost dotată Secția de chirurgie pediatrică din cadrul spitalului, care este una extrem de importantă pentru regiunea de vest.

Din nefericire, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile (7,3 la 1.000 de copii născuți vii în 2016).

CITEȘTE ȘI: Doi copii schimbați la naștere refuză să-și părăsească familiile care i-au crescut

În județul Timiș, rata mortalității infantile a fost, în 2016, de 7,5 la mia de copii născuți vii, dublă față de media raportată la nivelul Uniunii Europene.

În cei șase ani de când Organizația Salvați Copiii sprijină unitățile spitalicești și, implicit, comunitatea din județul Timiș, cu ajutorul companiilor și miilor de donatori care s-au alăturat campaniilor de strângere de fonduri, au fost dotate cu echipamente medicale: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, Spitalul Municipal de Urgență și Spitalul Județean de Urgență din Timișoara.

CITEȘTE ȘI:Schimbare majoră în noua Lege a Asociaţiilor de proprietari. Ce devine obligatoriu la plata întreţinerii

Valoarea totală a acestor donații se ridică la suma de 181.000 de euro.

Totodată, Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara, cu sprijinul Aptiv România, va derula, un proiect dedicat copiilor vulnerabili din orașul Sânnicolau Mare.

Proiectul „Să creștem împreună” va fi implementat pe parcursul unui an de zile și vizează reducerea impactului negativ asupra copiilor, impact ce este asociat abuzului parental și migrației părinților pentru munca în străinătate, prin dezvoltarea serviciilor de intervenție directă, care să conducă la o mai bună protecție a copiilor aflați în risc de abuz, rămași singuri acasă sau cu o situație socio-economică precară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Echipamente performante, donate de „Salvați copiii” Spitalului „Louis Țurcanu”

  1. Frumos gest din partea organizațiilor Salvați Copiii Filiala Timișoara si Aptiv România! Le multumesc in numele tuturor celor care au un suflet si o inima nu numai pentru sine.
    Suma nu e mare, dar valoarea aparaturii creste prin scopul ei. Pentru asta e nevoie de specialisti. Are sputalul personalul adecvat?
    Suma nu e mare … Ce ar fi daca ati compara-o cu valoarea autoturismelor cu care circula consilierii locali Timisoara si cei judeteni Timis? Cu valoarea totala, dar si cu a fiecarui autoturism in parte …

Lasă un răspuns