Echipamente medicale, donate Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”

medicale

Echipamente medicale, donate Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”

Șase unități medicale din cinci județe, au primit echipamente medicale în valoare totală de 300.000 euro din partea Organizației” Salvați Copiii” România.

CITEȘTE ȘI: Puștiul care a ieșit însângerat din bazinul de înot “Bega” va primi 150.000 de lei de la Primăria Timișoara

Este vorba de incubatoare pentru nou-născuți, aparatură pentru imagistică și alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi).

Printre acestea se numără și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, căruia i-au fost atribuite un analizor de toxicologie, un ecograf portabil, un monitor și perfuzomate.

„Sistemul medical din România a fost vulnerabilizat în ultimii ani și e nevoie de un efort major, pentru a putea garanta copiilor un tratament medical cât mai adecvat.

CITEȘTE ȘI: MAE, reacție dură după ce președinta Ungariei a declarat, într-o vizită privată în România, că e reprezentanta tuturor maghiarilor

Salvați Copiii România și-a intensificat programul de combatere a mortalității infantile, adăugându-i componenta de pediatrie.

Este nevoie de mecanisme sociale și de solidaritate, pentru a întări capacitatea sistemului medical românesc”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii” România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *