Echipa de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara s-a reunit pentru noul sezon. Lotul a fost întinerit masiv

Echipa de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara s-a reunit pentru noul sezon. Lotul a fost întinerit masiv

Echipa de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara s-a reunit în vederea pregătirii noului sezon. Lotul a fost întinerit masiv, fiind aduși șapte juniori care au obținut medalii în întrecerile juvenile chiar sub comanda lui Atilla Horvath, care a devenit în primăvara acestui an antrenorul principal al formației de seniori.

„Sunt bucuros că mi s-a acordat această șansă de a antrena echipa de Ligă Națională. Este o provocare mare pentru mine și pentru staff de a obține rezultate cât mai bune în acest sezon. Ne-am propus o reconstrucție, în sensul de a promova cât mai mulți jucători încă juniori. În lot avem șapte juniori născuți în 2003 cu un real potențial, care sunt componenți de lot național ori au cochetat în ultima perioadă cu loturile naționale. Îmbinând tinerețea lor cu experiența jucătorilor care au ani buni în Liga Națională, sper să facem tranziția cât mai repede și să îi ducem pe juniori la un nivel înalt”, a declarat antrenorul principal Attila Horvath.

SCM Politehnica Timișoara a perfectat în această vară și patru transferuri. Au fost aduși Albert Cristescu (handbalist cu multe meciuri la națională, venit de la Minaur Baia Mare), Sabin Ignat (revenire, sosit de la HC Dobrogea Sud Constanța), Răzvan Trif (întors acasă după un sezon petrecut la Magnum Botoșani) și Raul Bote (tot o revenire, a jucat în sezonul trecut la CSM Reșița). Fost jucător al Politehnicii, Sorin Sărăndan devine din acest sezon antrenor secund.

„Este prima dată după foarte mulți ani când vom avea doar jucători români. Avem o parte cu jucători timișoreni și o alta de handbaliști care au venit acum sau au revenit, jucători tineri, dar cu real potențial. Marea provocare va fi să omogenizăm foarte repede lotul și să-i aducem pe cei tineri la nivelul celor experimentați. Dacă reușim lucrul acesta foarte repede, vom avea și rezultate”, a precizat Sorin Sărăndan.

CITEȘTE ȘI: ASU Politehnica Timişoara are un nou atacant. Sebastian Serediuc a semnat un contract pe două sezoane

Primele meciuri de pregătire vor fi pe 31 iulie și 1 august, la Timișoara, cu Universitatea Cluj. Urmează un turneu de verificare la Baia Mare (6-8 august) și prezentarea lotului într-un meci cu HC Dobrogea Sud Constanța ce se va desfășura pe 13 august la sala „Constantin Jude”. „Cupa Poli” va avea loc în zilele de 21 și 22 august, reprezentând o ultimă testare înaintea startului sezonului 2021-2022.

Lotul echipei SCM Politehnica Timișoara este format din următorii jucătorii:

Cristian Tcaciuc, Răzvan Szopka, Claudiu Pal – portari; Cristian Fenici, Aron Dedu, Darius Bran – centri; Marius Sadoveac, Antonio Bordeanu, Robert Cîtu – interi dreapta; Andrei Păiuș, Sabin Ignat, Răzvan Trif, Ianus Dumitrescu – interi stânga; Flavius Cîmpan, Vlad Chira, Robert Năstăsie – extreme dreapta; Denis Neamțu, Alexandru Moldovan – extreme stânga; Raul Bote, Constantin Enculescu, Albert Cristescu – pivoți. Staff-ul tehnic este alcătuit din Atilla Horvath (antrenor principal), Sorin Sărăndan (antrenor secund), Alexandru Nae (analist video), Cătălin Miu (medic) și Elian Apostol (kinetoterapeut).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *