E gata legea care resetează achizițiile publice

E gata legea care resetează achizițiile publice

Avem speranțe că proiectele vor fi implementate mai rapid în România, cel puțin în ceea ce privește infrastructura de transport. Legea achizițiilor publice, mult-așteptată și intens dezbătută, a fost finalizată și se află în procedura de transaparență publică, pe site-ul Ministerului Transportului.

Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, care a vorbit de necesitatea adoptării acestei legi încă de la sfârșitul anului trceut, prefațând apariția ei.

”Statul Român are nevoie de o reașezare a cadrului legislativ, astfel încât implementarea proiectelor să se realizeze mult mai repede. Vedem ritmul actual al proiectelor și constatăm că nu a fost o problemă de finanțare, ci de implementare. Indiferent de numele ministrului, cadrul a fost același, unul prost.

Împreună cu colegii mei, am lucrat câteva săptămăni și am propus această reașezare. Eu sper să o aprobăm chiar în ședința de guvern de miercuri”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă organizată la Timișoara.

Ministrul transporturilor a anunțat care sunt principalele schimbări care survin în ceea ce privește achizițiile publice, precizând că, până acum, 80 la sută din timpul alocat proiectelor era reprezentat de aspecet birocratice, ceea ce nu mai trebuie să se întâmple. Astfel, în primul rând, se va umbla la toate condițiile care țin de rezilierea unui contract.

Dacă, până acum, rezilierea ducea la o întârziere de circa doi ani, până se găsea alt prestator, acum termenul nu va putea depăși trei luni și jumătate. În al doilea rând, în ceea ce privește acordarea avizelor, principiul care va fi de bază este acela al aprobării tacite. Dacă cineva trimite o solicitare și nu primește un răspuns în termen de două săptămîni, se consideră că cererea a fost aprobată tacit. Principiul este valabil pentru toate instituțiile din infrastructura de transport.

CITEŞTE ŞI: Asta da chimie: copiii stau cu mască, pe primar îl doare-n bască! (foto)

Aceeași aprobare tacită se va aplica și în privința relocării de utilități, termenul fiind tot de două săptămâni. Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că și alte structuri guvernamentale doresc implementarea acestui principiu, condiția care se impune fiind aceea de a nu se ajunge la blocarea proiectelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “E gata legea care resetează achizițiile publice

  1. Buna ziua,
    cum se face ca primarul demis se distreaza in Dubai, se plimba privat cu masina primariei ( TM-02PCS ) pe banii contribuabilor?

Lasă un răspuns