După o scurtă răcire în acest weekend, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire

Vremea în ianuarie: temperaturi medii peste nivelul normal și precipitații numeroase

După o scurtă răcire în acest weekend, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire

După o scurtă răcire în acest weekend, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire, care va atinge apogeul în a doua parte a săptămânii viitoare, informează meteoradar.ro.

În zilele următoare, un sistem de presiune ridicată va cuprinde jumătatea sudică a Europei. Pe flancul estic al acestui anticiclon, unde se va afla și țara noastră, vântul se va schimba dinspre nord-vest și va pătrunde o masă de aer mai rece.

De aceea, în weekend vom avea parte de o răcire temporară a vremii, care va fi resimțită mai puternic în special la munte. În zonele joase, temperaturile nu vor scădea atât de mult, dar, local, vor fi unele intervale cu lapoviță și ninsoare. Cel mai frig va fi sâmbătă, când la prânz se vor atinge între -1 și 5 grade în cea mai mare parte a țării.

Un strop de (falsă) primăvară

Săptămâna viitoare, circulația atmosferică se va schimba destul de mult. O zonă de presiune scăzută va domina jumătatea nordică a continentului, aducând un aer mai cald dinspre Atlantic până în estul Europei. Temperaturile vor crește de la o zi la alta și ne vom bucura mai mult timp de razele blânde ale Soarelui.

CITEȘTE ȘI: Consumatorii de pe străzile Cascadei, Cetății, Mart. Remus Tășală, Gh. Lazăr, J.S. Bach, Madrid, Mendeleev, Salciei, Suceava, Zenit, Dornei rămân fără apă caldă

În unele regiuni vor fi posibile câteva ploi în zonele joase și ninsori la munte, mai ales pe la începutul și sfârșitul săptămânii. În ansamblu, vremea va fi însă destul de frumoasă, iar mercurul din termometre va urca, ziua, până la 6 – 12 grade.

Conform modelărilor actuale, cel mai cald ar putea fi chiar în preajma Ajunului. Unele modele meteorologice estimează temperaturi de până la 14 – 16 grade în estul și sudul țării, dar în condițiile unei circulații vestice intense, fenomenul de foehn ar putea aduce maxime chiar mai ridicate în zonele subcarpatice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *