După noi, potopul…

coperta 3

Mai țineți minte tevatura făcută de fosta administrație pe tema reabilitării Parcului Central, precum și a trotuarelor din buricul târgului? Restricțiile impuse de pandemie erau gata-gata să ne facă să o uităm, dar, dacă tot a fost timp liber de sărbători, o plimbare prin preajma zonei centrale a Timișoarei ne-a trezit și câteva amintiri mai mult sau mai puțin plăcute.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea de Revelion, în Banat și Crișana. Prognoza meteo până în 10 ianuarie

Pentru început, să reținem că Parcul Central, această „grădină vieneză” a orașului de pe Bega a fost redat cetățenilor în luna august 2019, după o depășire cu un an a termenului de finalizare prevăzut în contract. Contra sumei consistente de 1,6 milioane de euro, parcul a căpătat o nouă față, din care acum, în toiul iernii, nu se mai vede mare lucru. Dar, cum zilele sunt scurte, oamenii ar dori să se plimbe și după ora 17 prin parc, așteptându-se să aibă un minimum de confort tradus în lumină artificială. Ei, bine, din tot purcoiul ăla de bani cheltuiți pentru reabilitarea Parcului Central nu s-a găsit suma necesară pentru… becuri. Așa se face că există numeroși stâlpi pentru iluminat, dar becurile ard după metoda „unul da, trei ba”, probabil ca să nu se vadă prea clar cât de jerpelite sunt busturile de pe Aleea Personalităților.

lumina 1

Invitație la electrocutare

Un oraș nu este format doar din carosabil și trotuare, iar o administrație bună ar trebui să vegheze și la siguranța cetățenilor pe domeniul public. Tot în centrul Timișoarei s-au înmulțit cazurile de stâlpi de iluminat cu circuitele la vedere, aflate, cel mai probabil, sub tensiune. Arată ca niște invitații la electrocutare, mai ales pentru copiii lăsați nesupravegheați, pentru că sârmele potențial periculoase se află la înălțimea ochilor acestora.

electrocutare

Trotuarul n-a mai ajuns la Catedrală

„Vom avea trotuare superbe, cele mai frumoase din Europa”. Cu astfel de promisiuni încerca să convingă cineva electoratul timișorean să-i mai acorde un mandat. Or fi superbe trotuarele, dar, odată cu sfârșitul campaniei electorale, totul a înțepenit, iar cei responsabili cu întreținerea trotuarelor n-au mai avut nici măcar câțiva metri pătrați de asfalt. Culmea este că problema a apărut în plin centrul urbei, chiar pe trotuarul din fața Catedralei Mitropolitane, un loc extrem de important pentru timișoreni și pentru turiști. Nu s-a mai găsit destul pavaj „superb” pentru locul din fața sfintei biserici, o situație de mare rușine pentru cei care aveau birourile la nici 50 de metri de Catedrală.

trotuar 6

Cât de lipsit de bun-simț și responsabilitate trebuie să fii ca să nu-ți pese decât de propriul scaun? De fapt, aceasta pare a fi o regulă în politică, încă de la Madame de Pompadour cu al său „După noi, potopul”, astfel că atitudinea foștilor n-ar trebui să ne mire. În ceea ce-i privește pe ceo actuali, ar fi timpul să facă un tur prin oraș, cu ochii larg deschiși, pentru că au foarte mult de lucru iar luna de miere s-a încheiat cam de mult…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “După noi, potopul…

  1. Toata tevatura facuta de Robu pe bani enorm de multi nu a fost decat campanie de sifonre de enorm de multi bani, rezultatul fiind vizibil la tot pasul:lucrari proaste, de multe ori in bascalie, fara respect, neterminate si abandnate, dupa ani intregi de intarzieri.
    Acest ipochimen are tupeul si azi sa rada si critice pe cei care i-au succedat, utiand ca „amintirea”lui este preznta in batjocura vizibila la tot pasul!

  2. Parcurile au fost reabilitate superficial cu lucrari si materiale de slaba calitate, pe bani multi si cu perioade de executie foarte mari! Parcul central e un exemplu in acest sens, alaturi de Padurice din Soarelui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *