S-au redeschis restaurantele într-un oraş din nord-vestul ţării! Incidenţa cazurilor Covid a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori

ANPC vrea să știe ce înseamnă exact "şaorma cu de toate". Patronii de restaurante, obligați ca pentru fiecare fel de mâncare să scrie în meniu toate ingredientele și toți aditivii

Comitetul Judeţean Bihor pentru Situaţii de Urgenţă permite redeschiderea, începând de marţi, a unităţilor de tip HoReCa în Oradea, unde activitatea acestora în spaţiile interioare a fost interzisă din 27 octombrie.

Hotărârea 73/2020 a fost adoptată după ce, luni, CJSU a luat act de scăderea incidenţei cumulate a cazurilor Covid pe ultimele săptămâni la 2,77 la mia de locuitori. La nivelul judeţului, aceasta este de 2,1 la mia de locuitori, pragul de 3 fiind depăşit în prezent în doar cinci comune şi un oraş, conform ebihoreanul.ro.

Potrivit unei informări publice a Prefecturii Bihor, luni, 28 decembrie, incidenţa cazurilor Covid cumulate pe ultimele 14 zile a scăzut în Oradea la 2,77, astfel încât în unităţile de tip hoteluri, restaurante, cafenele va putea fi reluată activitatea în spaţiile interioare în limita a 30% din capacitatea maximă a acestora.

De asemenea, vor putea fi redeschise în aceleaşi condiţii cinematografele, teatrele, celelalte săli de spectacole şi sălile de jocuri de noroc, urmând ca în situaţia în care tendinţa de scădere a cazurilor Covid se va menţine şi incidenţa va scădea sub 1,5/1.000 locuitori pe 14 zile gradul de ocupare permis să crească până la 50% din capacitate, însă şi acest lucru se va întâmpla numai în baza unei hotărâri a CJSU.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *