S-au redeschis restaurantele într-un oraş din nord-vestul ţării! Incidenţa cazurilor Covid a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori

Comitetul Judeţean Bihor pentru Situaţii de Urgenţă permite redeschiderea, începând de marţi, a unităţilor de tip HoReCa în Oradea, unde activitatea acestora în spaţiile interioare a fost interzisă din 27 octombrie.

Hotărârea 73/2020 a fost adoptată după ce, luni, CJSU a luat act de scăderea incidenţei cumulate a cazurilor Covid pe ultimele săptămâni la 2,77 la mia de locuitori. La nivelul judeţului, aceasta este de 2,1 la mia de locuitori, pragul de 3 fiind depăşit în prezent în doar cinci comune şi un oraş, conform ebihoreanul.ro.

Potrivit unei informări publice a Prefecturii Bihor, luni, 28 decembrie, incidenţa cazurilor Covid cumulate pe ultimele 14 zile a scăzut în Oradea la 2,77, astfel încât în unităţile de tip hoteluri, restaurante, cafenele va putea fi reluată activitatea în spaţiile interioare în limita a 30% din capacitatea maximă a acestora.

De asemenea, vor putea fi redeschise în aceleaşi condiţii cinematografele, teatrele, celelalte săli de spectacole şi sălile de jocuri de noroc, urmând ca în situaţia în care tendinţa de scădere a cazurilor Covid se va menţine şi incidenţa va scădea sub 1,5/1.000 locuitori pe 14 zile gradul de ocupare permis să crească până la 50% din capacitate, însă şi acest lucru se va întâmpla numai în baza unei hotărâri a CJSU.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns