După cutremurul devastator din Croația, un nou dezastru a lovit Europa astăzi. Casele oamenilor au fost înghițite de pământ

norvegia

Peste 150 de persoane au fost evacuate şi cel puţin 5 rănite după ce o alunecare masivă de teren şi noroi s-a produs miercuri dimineaţă în localitatea Ask, din sudul Norvegiei, avariind mai multe clădiri, au precizat poliţia şi presa locală, potrivit DPA.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la comercianții de artificii și petarde de contrabandă. Trei bărbați, conduși la audieri

″Sunt multe case în regiunea afectată″⁣, le-a declarat reporterilor Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

Pettersen a spus că nu se cunosc deocamdată detalii despre eventuale persoane dispărute şi că nu poate oferi informaţii suplimentare în ceea ce priveşte persoanele rănite.

″Condiţiile sunt dificile. Este întuneric, iar vremea este nefavorabilă″⁣, a spus acesta, dar când se va face mai multă lumină va deveni mai uşor.

Pettersen a mai precizat că au fost mobilizate toate resursele disponibile, inclusiv elicoptere. Echipele de intervenţie au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta oamenii să evacueze zona.

Oamenii evacuaţi au fost îndrumaţi către un hotel din apropiere, unde vor fi înregistraţi şi vor primi asistenţă, a spus Pettersen.

Poliţia, care a fost alertată referitor la producerea alunecării de teren în jurul orei 4:00 a.m. (03:00 GMT), a declanşat o amplă operaţiune de salvare la care participă, printre altele, echipaje din forţele de ordine, serviciile de urgenţă şi Crucea Roşie, scrie Agerpres.

Ask este centrul administrativ al municipalităţii Gjerdrum, situate la o distanţă de circa 40 de kilometri nord-vest de Oslo.

La locul producerii incidentului au sosit de asemenea geologi.

Monica Maeland, ministru al Justiţiei şi Securităţii Publice, a spus că monitorizează situaţia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *