Vremea se încălzește din nou. Vor fi 28 de grade în Banat

Vremea se încălzește din nou. Vor fi 28 de grade în Banat

După câteva zile cu temperaturi moderate, vremea se încălzește din nou

Săptămâna viitoare, temperaturile s-ar putea apropia de 30 de grade în unele zone.

Zilele puțin mai răcoroase din a doua parte a acestei săptămâni vor fi urmate de un nou episod de încălzire a vremii. Începând din weekend, temperaturile vor crește rapid de la o zi la alta, scrie meteoradar.ro.

Aerul tropical, provenit din întinderile uscate ale Saharei, va pătrunde mai întâi în vestul Europei, după care se va deplasa progresiv spre est. Din acest motiv, căldura va ajunge mai repede în regiunile vestice ale României, mai ales în Banat, unde se vor atinge până la 26 – 28°C încă de duminică.

CITEȘTE ȘI: Cursurile au fost suspendate la ”Loga”, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Această asimetrie termică se va menține și la începutul săptămânii viitoare, când maximele vor fi cu aproape 5 grade mai ridicate în vestul țării față de est.

Treptat, aerul cald va cuprinde și restul teritoriului. Estimările actuale indică temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30°C în majoritatea regiunilor, cele mai ridicate valori fiind așteptate în vest și sud-vest. Și la munte va fi foarte cald: termometrele vor arăta în jur de 15°C la 1500 de metri.

Vremea se răcește spre sfârșitul săptămânii viitoare

După acest puseu estival, se întrevede o răcire cât se poate de firească a vremii. Deocamdată, nu știm cât de puternică va fi aceasta, dar sunt șanse destul de mari ca temperaturile să se apropie din nou de „normal” spre sfârșitul săptămânii.

Când vin ploile?

Pe lângă căldură, perioada următoare va fi lipsită de precipitații în mai multe regiuni ale țării. Suprafețe extinse din sud și est ar putea fi ocolite complet de ploi, cel puțin până la următoare răcire a vremii.

Regiunile nordice și centrale vor fi ceva mai norocoase, dar nici acolo nu se întrevăd cantități însemnate de apă, cu excepția zonelor de munte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *