Cursurile au fost suspendate la ”Loga”, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Cursurile au fost suspendate la ”Loga”, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Cursurile au fost suspendate la ”Loga”, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Cursurile la Colegiul Național ”C.D. Loga” din Timișoara au fost suspendate pentru miercuri, 3 aprilie, după ce, cu o zi înainte, mai mulți elevi și profesori, printre care și directorul unității, Violeta Bontilă, au început să acuze simptome ale unei toxiinfecții alimentare.

Autoritățile locale au intrat în alertă, fiecare pe zona lor de competență. Unitatea de învățământ nu dispune de cantină, iar cauza nu a fost încă depistată. Sunt prelevate probe din apă și verificate purificatoarele montate la robinete. Totodată, la fața locului s-au deplasat echipaje de la DSP și ISU.

Până la ora publicării articolului, la Spitalul ”Louis Țurcanu” din Timișoara au fost internați 15 copii din cei 916 elevi care învață la ”Loga”. Situația este în dinamică.

Contactată telefonic, Violeta Bontilă, directorul unității de învățământ, a afirmat că diriginții încă mai transmit situații ale elevilor care se simt rău, de la toate ciclurile de învățământ:

”Încă mai mă anunță diriginții despre cazuri de elevi. Sunt și 15 profesori care mi-au scris că se simt rău. Am comunicat către DSP faptul că avem purificatoare de apă de la o firmă, dar unii dintre copiii și profesorii care s-au îmbolnăvit spun că ei nu au băut apă de la robinet.

Alții au băut și nu acuză simptome. Nu știm care este cauza. ISU a verificat și demisolul clădirii, unde este un punct termic Calor, la care se lucrează de câteva zile și de unde s-au propagat în aer aburi și un miros de mucegai, fără a depista vreo problemă. Așteptăm să vedem ce spune și DSP-ul. Situația este în desfășurare”.

CITEȘTE ȘI: Garry Kasparov, dialog cu publicul la Timișoara, în 16 mai 2024

”Potrivit articolului 9, alineat 3) și 4) litera b) din OME 4183/2022, cu modificările și completările ulterioare, Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, considerând a fi o situație obiectivă, o situaţie excepțională, împreună cu conducerea unității de învățământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, și anunțând Ministerul Educației, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, a anunțat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș referitor la situația Colegiului Național ”C.D. Loga”.

Mai multe echipe ale Direcției de Sănătate Publică Timiș au fost trimise la fața locului

”Au fost trimise mai multe echipe din cadrul DSP pe diverse domenii de specializare (Serviciul Control, Laborator, Toxicologie, Radiatii), au fost prelevate probe de apă, atât de la rețea cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității. A fost sistată utilizarea acestora până la obținerea rezultatelor. Cercetările se află în desfăsurare, momentan se caută sursa de îmbolnăvire”, a declarat Cornelia Bubatu, purtator de cuvânt al DSP Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cursurile au fost suspendate la ”Loga”, după ce zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

  1. Acest viruseste foarte contagios! Atentie pe langa acest fapt se raspandeste foarte rapid. Probabil ca pacientul zero a adus virusul in scoala luni dimineata…. A atins usa de la intrare precum si alte obiecte din scoala, a folosit grupul sanitar, etc si in 12 – 48 ore a aparut aceasta epidemie. Intr-adevar nu cred ca exista grupuri sanitare cu sapun si hartie asa ca s-a ajuns aici. E un fel de neglijenta in serviciu a conducerii scolii. Aici ramane de vazut ce se va intampla (probabil nimic). Sunt oameni fara constiinta pusi acolo politic sau pe un cerc relationar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *