Dudeștenii își caută parteneri în țara vecină

Pentru a avea o vară lipsită de griji, autoritățile din comuna timișeană Dudeștii Noi caută parteneri în Ungaria pentru a realiza pe bani europeni canalizarea pluvială. Potrivit acestora, ploile ultimelor sezoane estivale le-au deschis ochii sătenilor care și-au dat seama că au greșit atunci când au acoperit șanțurile săpate de înaintași în gospodărie.

”Anul trecut, s-au înregistrat averse de până la o sută de litri pe metru pătrat, iar grădinile oamenilor au fost sub ape. Acest lucru s-a întâmplat pentru că noii locuitori au astupat canalele din curți, pe care le-au făcut foștii locatari de origine germană. A fost nevoie de intervenția pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență care au săpat șanțuri pentru scurgerea apei”, a precizat Nicu Oneț, administratorul comunei Dudeștii Noi.

Potrivit acestuia, pentru finanțarea proiectului de canalizare pluvială, autoritățile locale așteaptă lansarea, în primăvara acestui an, a Programului transfrontalier România – Ungaria.

”Vrem să realizăm toate șanțurile și accesele. Deversarea se va face fie în pârâul Surduc, fie în Bega, iar în partea dinspre Sânandrei intenționăm amenajarea unui bazin de captare. Momentan suntem în căutare de parteneri în țara vecină”, a adăugat Nicu Oneț.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns