DSP Timiș declară închis sezonul virozelor

Zilele când reci și ploioase, când călduroase au îmbolnăvit peste o mie de persoane în ultima săptămână.

CITEȘTE ȘI: Zile libere de Rusalii, în 2019. Cât stau acasă angajaţii români în luna iunie

În cadrul sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii și a gripei, la nivelul judeţuluiTimis, în săptămâna 13-19 mai a fost înregistrată o creștere a cazurilor de pneumonie, nu mai puțin de 227 de persoane fiind diagnosticate cu această afecțiune, dintre care un sfert au necesitat internare într-o unitate spitalicească.

CITEȘTE ȘI: Telekom dispare din România, Digi și Orange împart abonații, drepturile TV sunt în aer

Pe de altă parte, numărul virozelor a fost în scădere comparativ cu perioada precedentă, fiind vorba de 783 de pacienți, dintre care 25 spitalizați.

Odată cu încălzirea vremii, cum virozele respiratorii sunt mai frecvente în sezonul rece (pentru că frigul şi umezeala sensibilizează mucoasa nazală, care este poarta de intrare a virusurilor în organism), specialiștii au decis suspendarea până în toamnă a activității de supraveghere a îmbolnăvirilor prin aceste afecțiuni.

CITEȘTE ȘI: Viceprimar, despre șoferii români de tir: Fug de răspundere. Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

”Aceasta a fost ultima săptămână de raportare din cadrul sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei în sezonul 2018-2019, urmând a fi reluată în săptămâna 40 a anului curent pentru sezonul 2019-2020”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns