Mii de cărţi îşi aşteaptă cititorii la Târgul Gaudeamus din Timișoara

Peste 50 de expozanţi, edituri româneşti şi străine, agenţii de difuzare de carte, muzică şi jocuri educaţionale sunt prezenţi, cu mii de volume de felurile, pentru gusturile şi buzunarele, unele la preţuri-chilipir sau substanţial reduse, acoperind domenii de la literatură până la artă, medicină, ştiinţă şi religie, la cea de-a XXI-a ediţie timişoreană a Târgului Gaudeamus Radio România, deschis astăzi în Piaţa Victoriei, în prezenţa primarului Nicolae Robu, a lui Georgică Severin, director-preşedinte general al Societăţii Române de Radiodifuziune şi a lui Mihai Anghel, directorul Radio Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Telekom dispare din România, Digi și Orange împart abonații, drepturile TV sunt în aer

„Este o bucurie să găzduim un eveniment care promovează cartea. În vremurile pe care le trăim există o anume îndepărtare de carte, care nu poate fi decât păguboasă.

Prezenţa acestui cort în Piaţa Victoriei e un semnal că Timişoara iubeşte cartea şi este unul dintre cele mai importante centre culturale ale ţării.

CITEȘTE ȘI: Viceprimar, despre șoferii români de tir: Fug de răspundere. Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

Îi felicit pe toţi cei care s-au implicat în acest eveniment de anvergură şi pe toţi cei care, prin harul lor, scriu cărţi.

Vă îndemn să iubiţi cartea, să citiţi cartea, să promovaţi cartea”, a subliniat edilul-şef al urbei de pe Bega.

CITEȘTE ȘI: Zile libere de Rusalii, în 2019. Cât stau acasă angajaţii români în luna iunie

Mihai Anghel a încredinţat publicul că „Radio Timişoara îşi face în continuare misiunea de a sprijini cultura”, iar Georgică Severin a atras atenţia asupra faptului că târgul şi-a modificat titulatura tocmai pentru a face trimitere către cei care îl organizează, reprezentanţii celei mai mari companii radiofonice din ţară.

El a adăugat că, până acum, caravana a poposit la Craiova, Cluj-Napoca şi Oradea, după Timişoara urmând să se oprească pe litoral, la Aurora, Braşov, Iaşi şi Bucureşti.

Derulată sub semnul Anului Cărţii în România, manifestarea va dura până în 26 mai inclusiv şi-i va ispiti pe vizitatori cu o serie de evenimente interesante. Primul, concursul „Lectura la doi paşi”, adresat liceenilor, a avut loc chiar astăzi.

Astăzi, la ora 12, va fi vremea pentru „Lectura în dezbatere!”, pe fragmente din „Timişoara citeşte”, volum colectiv de scrieri creative, cu elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva”.

Vineri, la ora 14, este programat un concert al elevilor de la Liceul de Artă „Ion Vidu”, sub genericul Volutarte pentru Carte – „De la muzica poeziei, la poezia muzicii” şi o sesiune de recitare, iar sâmbătă, la ora 12, va avea loc acţiunea „Invitați de nota 10: Olimpicii României”, proiect în cadrul căruia postul public de radio îi va avea ca oaspeţi pe elevii Sergiu Ionuț Novac, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Vlad Ştefan Oros de la Şcoala Gimnazială nr. 24 din Timişoara şi Silvia Alda, de la Colegiun Naţional „C. D. Loga”, care vor primi premii din partea Asociaţiei „Clubul Lions Timişoara Bastion”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns