Drumul spre cetatea Sarmizegetusa Regia va fi închis, joi, pentru reparații

Sarmizegetusa Regia

Drumul judeţean care pleacă din satul Costeşti şi duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi închis joi, 21 aprilie, între orele 8,00 şi 16,00, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii, a informat Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

„Judeţul Hunedoara este un judeţ cu o relevanţă turistică semnificativă. Astfel, pentru a facilita accesul turiştilor către cele mai importante puncte de interes din judeţ, Consiliul Judeţean Hunedoara derulează, în mod constant, o serie de lucrări de modernizare, reabilitare sau reparare a drumurilor aflate în administrarea instituţiei. De departe, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din judeţ şi chiar din ţară este situl Sarmizegetusa Regia”, a precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Prin trucarea asumată a concursului de la Piețe, USR Timiș și-a anunțat noul slogan: “Cu impostori în funcții publice!”

Sarmizegetusa Regia este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.

Conform datelor oficiale, aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, context în care au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO, conform agerpres.ro.

Foto: DGAMPT Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns