Drumul Moșniței se lasă cu exproprieri. Ce sumă s-a stabilit pentru despăgubiri

drum Mosnita 1

Consiliul Județean Timiș (CJT) și-a propus pentru anul în curs să lărgească Drumul Județean 592 Timișoara – Moșnița Nouă la patru benzi, valoarea estimată a investiției fiind de 24,9 milioane de lei. Șantierul va fi deschis pe porțiunea de la ieșirea din Timișoara pe Calea Buziașului până la intrarea în Moșnița Nouă.

În prezent, există probleme la intersecțiile cu drumurile laterale și cu accesul la firmele cu sediul pe DJ 592. Având în vedere extinderea zonei rezidențiale și comerciale pe porțiunea dintre Timișoara și Moșnița, traficul de autovehicule de persoane și marfă a crescut în mod considerabil, iar la orele de vârf se circulă anevoios și în condiții de siguranță și confort scăzute.

Înainte de a declanșa procedura de achiziție pentru lucrarea propriu-zisă, CJT trebuie să asigure terenurile necesare prin expropriere. Aleșii județeni au în mapele pentru ședința în plen de mâine schițele cu amplasamentul lucrărilor, lista cu proprietarii și imobilele afectate de coridorul de expropriere, precum și raportul de evaluare pentru fiecare proprietate în parte, pe care trebuie să le aprobe.

CJT va acorda ca despăgubire suma totală de 405.999 de lei, care va fi virată în termen de 30 de zile într-un cont bancar deschis pe numele instituției și care se va afla la dispoziția celor afectați de expropriere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Drumul Moșniței se lasă cu exproprieri. Ce sumă s-a stabilit pentru despăgubiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *