Centrele de informare turistică din judeţul Arad, care au costat milioane de euro, stau închise

centru turistic

Câteva milioane de euro, fonduri europene, au fost investite în judeţul Arad, în centre de informare turistică amenajate în mai multe localităţi, multe fiind construite în zone greu accesibile pentru turişti sau fără prea multe obiective turistice.

Centrele de informare turistică au toate dotările necesare: de la angajaţi, mobilier şi calculatoare noi până la hărţi digitale, iar construirea fiecărui centru a costat între 180.000 şi 200.000 de euro.

În comuna Şiria, centrul de vizitare turistică are o formă ce aminteşte de piramide, iar primarul Valentin Bot spune că a mutat angajatele centrului de turism la primărie pentru a nu avea cheltuieli cu căldura.

„Avem un centru de informare turistică la Galşa (sat ce aparţine de comuna Şiria – n.r.), construit şi inagurat în 2015. Sper ca să-şi desfăşoare activitatea cum trebuie acest centru pentru am avut nevoie, având în vedere că noi avem aici la Şiria peste 20 de obiective turistice. Bineînţeles că dorinţa noastră e să menţinem acest centru, nu avem de gând să-i dăm o altă destinaţie pentru că vrem să dezvoltăm turismul. Doar că sunt momente în care într-adevăr nu sunt vizitatori, iar timpul probabil că va rezolva şi problema vizitatorilor în aceste centre de infomare turistică.”, a declarat primarul comunei Şiria, Valentin Bot.

Localnicii însă îl contrazic pe primar şi spun că de anul trecut nu au mai văzut pe nimeni pe la centrul care se află în satul Galşa. Comuna Şiria are pontenţial turistic, acolo existând ruinele unei cetăţi, dar şi două muzee.

Comuna Păuliş este în Podogoria Aradului, are ca atracţii turistice un muzeu şi celebrul Monumentul al Eroilor de la marginea DN7, iar primăria ar vrea să înfiinţeze în centrul turistic şi un dispensar medical.

„Chiar dacă nu integral o să o folosim, dar ne dorim să o menţinem în continuare, având în vedere că avem unele investiţii în turism în derulare în comună. Se poate folosi doar de o mică sală pentru un dispensar, cabinet medical, în momentul în care se va deplasa medicul de aici în localitatea Baraţca (satul în care e construit centrul – n.r.) să poată să consulte acolo pacienţi, acolo nu există dispensar şi ar fi deosebit de util o cameră un dispensar, care este separată de centrul de informare, deci e în aceeaşi clădire, dar se poate ultiliza ca şi cabinet medical”, a declarat primarul comunei Păuliş, Petru Nicoară.

În comuna Vladimirescu, aflată chiar lângă municipiul Arad, centrul pentru de informare turistică e construit între în mijlocul unui cartier rezidenţial nou şi nici măcar localnicii nu au auzit de el, cu atât mai puţin turiştii. După trecerea perioadei de 5 ani în care trebuie să-i păstreze destinaţia, autorităţile locale iau în calcul posibilitatea să amenajeze o grădiniţă în locul centrului turistic.

În judeţul Arad există peste 30 de centre de informare turistică. 16 dintre acestea au fost construite la sate.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Centrele de informare turistică din judeţul Arad, care au costat milioane de euro, stau închise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *