Drumul care transformă mașina în barcă

Dacă intri din județul Caraș-Severin în Timiș, pe DN 57, ai parte de 22 de kilometri de drum denivelat. Indicatorul de la popasul dintre județe te avertizează, dar nu te scutește de a-ți transforma mașina în barcă pe valurile șoselei.

Am ajuns aici la sugestia unui pescar împătimit. Cineva îmi spunea, pe la Jamu Mare, că nu întotdeauna este bine să te iei după pescari, pentru că-s chiar mai buni povestitori decât vânătorii și, de aceea, le crește fără încetare nasul.

Când am pornit cu barca pe patru roți spre limita de județ, exact din sens invers, încă de la ieșirea din Moravița, a început balansul peste petecele drumului. Dacă ar fi fost și noapte, existau mari șanse ca să zbori peste șanț, în peisaj.

Dar nu se poate spune, cel puțin pentru porțiunea de care vorbim, că drumarii nu l-au întreținut, pentru că, în afara unor crăpături, nu există gropi pe el. În schimb, petecele peste alte petece îl fac atât de denivelat, încât este bine să ai la îndemână… pastila antivaluri.

Întorcându-ne de la capătul celălalt spre Moravița, în Lățunaș, prima localitate din județ, i-am întâlni pe drumari, veniți cu o dubă, care plombau cu lopata o gropiță cu asfalt negru. Cei care s-au avântat mai departe înspre Oravița, povestesc însă și de gropi, după fiecare îngheț… sau ploaie.

Un lucru este, însă, cert: asfaltul bun iese din țară și continuă în Serbia, iar plaiurile timișene se leagă de cele cărășene printr-un drum atât de prost încât nici nu găsești un calificativ pentru el, dar demn pentru Banatul care, iată, este tot fruncea, dar nu la asfalt!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Drumul care transformă mașina în barcă

  1. ei ce negativisti sinteti domnule Marcel, acest drum sa-i zicem DN 57 pe numele lui este DRUM NATIONAL si este asa de vreo 10 ani ?! dar stiti ce este mai dureros ca portiunea „valurata” este pe bucata din Timis !!! respectiv Moravita – limita de judet Caras Severin…. glumeti domnii de CNADR… se gata banii dupa DN5…DN 6…va dati seama ca pina la 57…dar DN 75 zona Arieseni…

Lasă un răspuns