Drum mai scurt între Timișoara și Novi Sad

foeni 4

După semnarea, în luna decembrie a anului trecut, de către reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și ai Consiliului Județean Timiș, a contractului pentru modernizarea drumului județean DJ 593, cele două instituții au trecut la faza de implementare.

CITEŞTE ŞI: Carne expirată, cu miros groaznic, vândută într-un magazin din Timișoara

Proiectul vizează modernizarea drumului județean 593, de la Peciu Nou la Foeni, și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T) — DN59/E70 Timișoara-Moravița, în apropierea localității Șag. Lungimea totală a drumului este de 35,9 kilometri, din care 20 necesită modernizare, iar aceasta va fi cofinanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională, având ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2020.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 32 de milioane de lei, din care fondurile nerambursabile se ridică la 26 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Clienți oripilați de langoșii cu viermi vânduți la o langoșerie din vestul țării. Video

„Considerăm că această investiție este importantă pentru județul nostru și pentru Timișoara, pentru că va fi asigurat un acces mai bun spre granița cu Serbia și o conectivitate îmbunătățită cu rețeaua TEN-T. Șoseaua va scurta distanța dintre cele două capitale culturale europene din 2021, Timișoara și Novi Sad, și cred că va fi în perioada următoare, ținând cont și de proiectele derulate în comun, un drum foarte circulat”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Căin Dobra, la lansarea proiectului.

La ora actuală, punctul de trecere a frontierei de la Foeni-Jasa Tomici este deschis, dar are o perioadă limitată de funcționare, între orele 8-20, pentru persoane și autovehicule cu masa maximă de 3,5 tone. Dacă traficul se va intensifica, autoritățile timișene au promis că vor fi făcute demersuri pentru deschiderea permanentă a punctului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Drum mai scurt între Timișoara și Novi Sad

  1. Interesant articol dar lipsesc cateva detalii importante.
    Latimea ramane aceeasi? Pentru ca e foarte ingust.
    Suntem in 2018 iunie. Nu prea se poate face mare lucru pana in decembrie 2020 deoarece acest drum trebuie refacut complet. E dezastru intre Peciu si Foeni si la ritmul de lucru din RO 1 km de autostrada pe an cred ca se va finaliza in 2028 asa cum zice Olaie. Sau poate fac Sarbii drumul pana la Timisoara si atunci sunt sanse sa fie gata la timp.
    Referitor la Titlul articolului ,acest drum exista nu va fi mai scurt . Se va fluidiza probabil prin modernizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *