Dragoș Săvulescu, prins în Grecia. Este condamnat la închisoare

Dragoș Săvulescu, prins în Grecia. Este condamnat la închisoare

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, ce a fugit din țară înainte de decizia de condamnare, a fost reținut duminică noapte de autoritățile din Grecia pe insula Mykonos, conform HotNews.ro.

”Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, informează Poliția Română.

Dragoş Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți.

CITEŞTE ŞI: Scumpirea materialelor de construcții crește prețurile locuințelor din Timișoara

Hotărârea a fost pronunțată în data de 12 martie 2021 de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Omul de afaceri a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Continuarea pe HotNews.ro

Foto: Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns