Anunţ de ultimă oră: vremea în Banat, în următoarele zile

Anunţ de ultimă oră: vremea în Banat, în următoarele zile

Anunţ de ultimă oră: vremea în Banat, în următoarele zile. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 30 de grade în mai toate regiunile țării, în următoarele două săptămâni. La munte, aerul va fi mai respirabil, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 23 de grade.

Banat

În primele 3 zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă, local caniculară în zona de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 33 – 34 de grade. Regimul termic se va pondera la mijlocul săptămânii, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 31 – 32 de grade, însă în perioada 15 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, în jurul a 34 de grade, iar ulterior tendința va fi de scădere ușoară.

Valorile minime vor fi de 17 – 19 grade la începutul perioadei, vor scădea la 15 grade în 13 și 14 august, apoi nu vor avea variații semnificative și vor oscila, în general, în ecartul 16 – 18 grade. Regimul pluviometric se va menține deficitar pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată după 19 august.

Crișana

În primele 3 zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 31 – 32 de grade, apoi se va produce o scădere ușoară, iar la mijlocul săptămânii, vor fi valori de 29 – 30 de grade. În perioada 15 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, ce vor caracteriza o vreme călduroasă, local caniculară, ce vor ajunge la o medie regională de 33 – 34 de grade, iar după acest interval tendința va fi de scădere ușoară spre maxime de 31 de grade.

CITEŞTE ŞI: În Timiș, circa 20% dintre cei depistați cu Covid erau complet vaccinați!

Valorile minime vor fi de 17 – 19 grade la începutul perioadei, vor scădea la 15 grade în 13 și 14 august, apoi nu vor avea variații semnificative și vor oscila, în general, în ecartul 16 – 18 grade. Regimul pluviometric se va menține deficitar pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză. Pe arii restrânse se vor semnala averse în a doua săptămână de prognoză, dar cu o probabilitate mai ridicată după 19 august.

Transilvania

Vremea va fi în general călduroasă în primele 3 zilei ale intervalului, când media regională a temperaturilor maxime se va situa peste 30 de grade, apoi la mijlocul săptămânii se va răcori ușor spre valori în medie de 28 de grade. Și în această regiune în perioada 15 – 19 august sunt prognozate maxime ce vor ajunge, în general, la 31 – 32 de grade, iar apoi la începutul ultimei decade de august, tendința va fi de scădere ușoară.

Minimele termice nu vor avea variații semnificative, acestea urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12 – 15 grade. Se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice, însă probabilitatea ca astfel de fenomene să fie pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 19 august.

La munte

Vremea va fi caldă cu o medie a valorilor maxime pentru întreg spațiul montan de 20 – 23 de grade și minime, în general, între 11 și 14 grade. Valori ușor mai scăzute sunt posibile în 13 și 14 august, când prognoza indică maxime, în medie de 18 – 19 grade și minime în jur de 9 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe parcursul intervalului, însă ploile se vor semnala pe alocuri, în general, în timpul după-amiezelor, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Anunţ de ultimă oră: vremea în Banat, în următoarele zile

Lasă un răspuns