În Timiș, circa 20% dintre cei depistați cu Covid erau complet vaccinați!

1.849 de cazuri noi de COVID-19, în urma a puțin peste 22.000 de teste / 46 de decese / Sunt spitalizați peste 160 de copii

În Timiș, circa 20% dintre cei depistați cu Covid erau complet vaccinați! Afirmația îi aparține purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu.

„Dintr-un total de 70 persoane depistate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 29 iulie – 4 august, 16 persoane vaccinate complet au avut un test pozitiv. Vorbim de un interval de timp variabil de la încheierea imunizării.

Citește și: Coronavirus, 7 august 2021: 13 cazuri noi în Timiș, rata de infectare – 0,14

Dintre acestea, 15 persoane au prezentat forme asimptomatice spre uşoare. Excepția a făcut o singură persoană. Aceasta a dezvoltat o formă medie cu manifestări comune.

Menţionăm faptul că nu a fost necesară spitalizarea pentru niciunul dintre aceste cazuri”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Potrivit DSP Timiş, de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 413.118 doze de vaccin, din care 190.071 sunt doze de rapel. Numărul persoanelor complet imunizate a ajuns la 216.117.

Din categoria de vârstă 12 – 18 ani, s-au vaccinat 612 persoane, începând cu data de 23 iunie.

Vineri, numărul bolnavilor COVID internaţi în spitalele din judeţ a coborât la 35 faţă de ziua precedentă.

În schimb, crescut de la 7 la 10 numărul celor din secţiile ATI.

Medicii recomandă, pe mai departe, atât persoanelor nevaccinate, dar și celor care s-au imunizat, să fie precaute. Să respecte regulile de distanțare socială și igienă, și să poarte mască în spațiile aglomerate.

„Doar astfel, putem trece împreună peste acest al patrulea val. Protejându-ne, îi protejăm și pe cei din jurul nostru”, transmit specialiștii.

 

 

Sursa: Realitatea de Timis


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
mariusmioc 7 august 2021
Dovadă limpede că vaccinul e apă de ploaie, doar schemă de jefuire a banilor contribuabililor. Lucru care l-am spus chiar de la începutul vaccinării. https://mariusmioc.wordpress.com/2020/12/30/miting-pentru-libertate-timisoara-27-decembrie-2020-abia-a-aparut-acest-vaccin-si-s-a-anuntat-ca-a-aparut-o-noua-tulpina-de-covid-au-pretext-sa-spuna-daca-vaccinul-este-ineficient-ca-e-ineficien/