Dragnea: Plângerea penală, redactată la Cotroceni

iohannis dragnea tariceanu

Liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat vineri, într-un contraatac dur la Klaus Iohannis, că plângerea penală pe care a depus-o Ludovic Orban a fost redactată la Cotroceni.

Dragnea a spus că va reieși și din publicarea textului că a fost redactată la Cotroceni.

„Aceasta sesizare sau ce a făcut această unealtă este concepută și redactată la Cotroceni și cred că vom avea toți acces la text și vom constata că e concepută la Cotroceni și este ca urmare a amenințărilor pe care președintele le-a îndreptat împotriva premierului Dăncilă. Nu știu de ce ar trebui sa fie ținuta secretă și ne vom da seama că ce a mai spus se adevereste și anume dorinta lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind rezultatul alegerilor, practicând șantaj prin uneltele sale, punând presiune pe premierul României, punându-l pe Orban să acuze de înaltă trădare”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a dat exemplul vizitei premierului croat, aflat în România vineri.

„Am avut această întâlnire cu premierul croat. Am văzut ca premierul merge liber prin lume, poate discuta liber, numai aici președintele vrea să aibă controlul asupra tuturor institutiilor statului. Iohannis nu e seful statului, doreste dar nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a acuzat totodată că președintele Klaus Iohannis ”a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România – Kosovo” și nu a făcut nicio comunicare despre subiectele dezbătute la reuniunea summitului Uniunea Europeană UE – Balcanii de Vest.

”Ne-am uitat și noi cu atenție că a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România – Kosovo. E bine, e rău? Doar citim în presă și vedem tot felul de analize făcute de tot felul de analiști. Nici nu știm – s-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a propus ceva, a promis ceva în numele României? – habar nu avem. De acolo a avut grijă să mai ceară o dată demisia primului-ministru și să mai atace o dată guvernul și PSD”, a spus președintele PSD.

Dragnea a mai afirmat că nu mai poate avea o relație instituțională cu Klaus Iohannis.

”Se constată că nu se poate avea niciun fel de relație cu Klaus Iohannis. Nu este șeful statului, dorește să fie șef. Dorește să fie șeful statului și șeful românilor. Noi nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări. Nu a venim nimic, absolut nimic din partea Cotroceniului, cel puțin în acest an și jumătate. Cu toate solicitările făcute de mine, de dl. Tăriceanu, făcute de primulministru de a exista o colaborare, de a exista o consultare pe temele mari, interne, externe, nu a fost absolut nicio reacție, niciun demers de a ne chema, de a ne convoca, de a ne invita la o discuție așezată despre prioritățile majore ale României. Totul e făcut singur”, a adăugat președintele PSD.

Ludovic Orban a anunțat joi că a depus o plângere penală în care o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, vizavi de subiectul mutării Ambasadei României la din Israel la Tel Aviv, scrie cotidianul.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *