Psihiatrii doresc să-și repună domeniul pe agenda publică

psihiatri

Cea de-a XII-a Conferință Națională de Psihiatrie reunește la Timișoara specialiști în domeniu, care și-au propus obiective ambițioase.

Unul dintre obiectivele principale ale întrunirii îl constituie îmbunătățirea legislației în domeniul sănătății mintale, în cadrul conferinței având loc dezbateri în acest sens. „Vrem să punem psihiatria pe agenda publică și pe cea politică”, a declarat, în acest sens, prof. dr. Că

tălina Tudor, președintele Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie. De asemenea, conf. dr. Monica Ienciu a constatat că trăim într-o eră a informației, dar, în același timp, într-o perioadă în care comunicarea reală dintre oameni se reduce tot mai mult.

Partea bună este că societatea românească a făcut progrese și persoanele cu afecțiuni psihice sunt mai ușor acceptate de cei din jur, în același timp diminuându-se teama de stigmatizare a celor care se adresează psihiatrilor.

CITEȘTE ȘI: O femeie din vestul țării a murit pe scările Enel-ului, după ce și-a plătit factura la curent

Una dintre dilemele specialiștilor o constituie limita foarte fină dintre integrarea în societate a persoanelor cu afecțiuni psihice și necesitatea ca membrii comunității să se simtă în siguranță.

Premiera conferinței din orașul de pe Bega a fost subliniată de dr. Simona Tămășan, reprezentantă a Asociației Psihiatrice Timișoara (APT), dar implicată și în alte organizații:

„Mai multe asociații cu tradiție sunt legate într-un interes comun, iar faptul că evenimentul a coincis cu aprobarea unui proiect pe care APT l-a depus pentru finanțare la Consiliul Județean Timiș este o întâmplare fericită, care ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Timișoara se află în centrul dezvoltării psihiatriei din România și încercăm să ne păstrăm la ștacheta ridicată de înaintașii noștri. Avem oportunitatea de a face mai bine lucrurile care nu au funcționat până acum.

Proiectul nostru vine în întâmpinarea acestor nevoi, într-un spațiu multicultural extrem de generos pe care îl oferă Banatul. Vom evalua nevoile de servicii de sănătate mintală.

Zona de vest are o ofertă bine dezvoltată în acest domeniu și centre de psihiatrie care acoperă toată gama de servicii care se pot oferi”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *