„Dragă, am plecat la piaţă, dar am rămas blocat în trafic, ajung mâine acasă!”

trafic1 1

Lucrările la Pasajul Jiu au adus modificări importante în traficul deja supraaglomerat al oraşului. Mai mult, semafoarele care au apărut în tot oraşul îngreunează, de asemenea, circulaţia.

Că trebuie să fie realizate lucrări nu contestă nimeni, problema timişorenilor este însă că administraţia locală ia uneori decizii fără să se gândească la consecinţe. Aşadar Pieţa 700 şi zona aferentă au devenit cele mai circulată în ultima perioadă.

trafic4
În fapt, în această zonă, ca să parcurgi 500 de metri cu maşina ai nevoie de circa 15-20 de minute. O alternativă ar fi mijloacele de transport în comun, însă şi acestea sunt blocate în trafic, tramvaiele staţionează pe şine în spatele autoturismelor, iar şoferii troleibuzelor şi autobuzelor ar putea să-şi ia pauza de masă în timpul blocajelor.

CITEŞTE ŞI: Caz incredibil la Timişoara. O femeie se zbate între viaţă şi moarte după ce balconul a căzut cu ea

Mai bine cu bicicleta

Străzile cele mai aglomerate în zona Pieţei 700 sunt dr. Iosif Nemoianu (până acum era circulată doar până la jumătate), Coriolan Brediceanu, Paris, Bulevardul Republicii, iar până la Punctele Cardinale haosul este de nedescris. „Am plecat la magazin (de pe strada Alexandru Borza până pe Gheorghe Lazăr – n.r.) cu bicicleta.

trafic5

Soacră-mea plecase de acasă cu vreo jumătate de oră înaintea mea, tot acolo, cu maşina. Ne-am întâlnit în parcare. Eu mi-am făcut cumpărăturile, le-am pus în rucsac şi m-am întors acasă. La un moment dat sună soacră-mea că e blocată în trafic şi întârzie. A mai durat cel puţin o oră până a ajuns acasă”, spune un timişorean. Despre circulaţia pe biciclete povestesc şi majoritatea angajaţilor din zona pieţei.

De altfel, pe trotuare timişorenii din zonă se strâng, zilnic, la givan şi discută despre trafic şi posibilăţile de a ajunge la serviciu. „Nu se mai poate circula decât cu bicicleta. Cu tramvaiul întârzii la serviciu. Nu mai ai nici o şansă”, spune un alt timişorean.

trafic6
Pietonii sunt loviţi pe trecere sau claxonaţi

În tot haosul creat în oraş, mersul pe jos pare o alternativă bună. Riscul pietonilor însă este mare în această perioadă de degringoladă. Maşinile opresc pe treceri, destul de des se întâmplă ca şoferii să treacă pe roşu ca să nu mai stea atât de mult în coloană, iar mulţi conducători auto încalcă regulile de… nevoie.

„Am ajuns să facem slalom printre maşini ca să trecem strada, să nu mai prindem nici verdele până ajungem pe celălalt trotuar”, a spus un pieton în timp ce strecura printre maşinile aflate în coloană, în dreptul Spitalului Militar. De altfel, zilele trecute, pe Bulevardul Republicii, o tânără a fost lovită de un autoturism în timp ce se afla pe zebră.

Noile reguli, valabil doar pentru unii şoferi

După ce s-a decis închiderea circulaţiei la Pasajul Jiul, maşinile care se îndreptau dinspre Mehala, acum circulă pe strada dr. Iosif Nemoianu. În sens invers, autoturismele rulează de pe Nemoianu, pe Coriolan Brediceanu, pe linia de tramvai. Până la această intersecţie, însă, circulaţia pe linia de tramvai este interzisă. Nu şi în practică. Sătui să aştepte de cinci-şase ori la semafor, până să poată trece de o intersecţie, mulţi şoferi încalcă regulile, traficul aglomerându-se şi mai mult.

Unde este interesul pentru cetăţeni?

Cu siguranţă timişorenii înţeleg că se efectuează lucrări, că traficul se deviază, că alte străzi sunt închise sau circulate pe o singură bandă din cauza altor intervenţii, că nu te poţi pune cu natura atunci când aceasta este dezlănţuită, însă nu pot înţelege de ce nu se iau măsuri cu cap, gândite în interesul populaţiei.

Nicolae Robu a devenit în unele situaţii sinonim cu ploile abundente sau blocajele din trafic. Mulţi timişoreni refulează pe reţelele de socializare, care sunt pe placul primarului, în speranţa că vor fi auziţi şi, poate, băgaţi în seamă.

Până atunci însă fiecare trebuie să se descurce cum poate, atât când plouă mai serios, dar şi când se urcă la volan sau încearcă să treacă strada regulamentar, într-un oraş în care a devenit un adevărat pericol să ieşi din casă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Dragă, am plecat la piaţă, dar am rămas blocat în trafic, ajung mâine acasă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *