Opt percheziţii pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi în care sunt implicaţi poliţişti de frontieră din vestul ţării

perchezitii arad

Poliţiştii de frontieră şi ofiţeri ai DGA din Timişoara fac opt percheziţii, joi dimineaţă, la tot atâtea adrese din Arad, într-un dosar de trafic de migranţi în care sunt implicaţi poliţişti de frontieră.

Gruparea care se ocupa cu traficul de migranţi era condusă de o femeie, iar din filieră mai făceau parte un ofiţer al Poliţiei de Frontieră din Arad şi un fost subofiţer de la Poliţia de Frontieră care în trecut a lucrat la o Secţie de Poliţie din Arad, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor,

Sursele citate au mai arătat că gruparea a dus o mulţime de transfugi peste graniţă, majoritatea afro-asiatici, racolaţi din Centrele de Tranzit din Timişoara şi Bucureşti.

Mai întâi migranţii erau transportaţi la Arad unde erau cazaţi o zi sau două într-o casă din oraş, apoi erau trecuţi peste graniţă spre vestul Europei.

Anchetatorii au identificat cel puţin trei grupuri care au fost ajutate să treacă astfel fraudulos graniţa.

perchezitii arad1

Pentru aceste servicii, migranţii plăteau, doar pentru transport, sume cuprinse între 700 şi 2.000 de euro de persoană.

Sursele citate au mai precizat că un cetăţean din Palestina făcea parte din grupare şi avea misiunea de a organiza plecările. Bărbatul este acum dat dispărut şi căutat de către poliţişti.

Totodată, poliţiştii de frontieră care făceau parte din această grupare asistau la îmbarcarea migranţilor, apoi supravegheau traseul pentru a se asigura că grupul ajunge cu bine peste graniţă.

În urma celor opt percheziţii care au loc joi dimineaţă în Arad, în acest dosar, opt persoane vor fi duse la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timişoara.

Suspecţii vor fi cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

news.ro

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *