Dr. Mihai Craiu: Trebuie să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență. Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte

Hepatita "misterioasă" la copii, simptomele la care trebuie să fim atenți: "Mergeți urgent la medic!"

Medicul Mihai Craiu atrage atenția asupra unui semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții, în condițiile în care camerele de gardă ale spitalelor de copii sunt arhipline.

„Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte, iar <relaxarea> a fost făcută prea abrupt… În acest context, în care febră au foarte mulți copii, TREBUIE să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență”, spune pediatrul.

Potrivit acestuia, când un copil are febră și apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care nu dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav: „foarte grav… de obicei meningită sau septicemie”.

CITEȘTE ȘI: Lipitoarea de afișe ajunsă șefă peste noapte a fost acceptată pe blat la concurs

„Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs. Dacă există și durere intensă de cap, vărsături <în jet>, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112. Sau să mergeți imediat la spital. Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil…”, adaugă medicul Mihai Craiu.

Conform acestuia, febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini, iar erupție care nu dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *