Două investiţii ample într-o comună timişeană aşteaptă finanţarea. Intravilanul depăşeşte 500 de hectare

Este o comună compusă dintr-o singură localitate, având o administrare proprie doar din 2004. De atunci și până în prezent, autoritățile publice au făcut eforturi să rezolve nevoile din zona publică ale locuitorilor și să realizeze infrastructura locală.

Fiind însă o unitate teritorială mică, cu venituri așijderea, singura modalitate de a finanța investițiile publice necesare rămâne atragerea de fonduri. Așa s-a rezolvat reabilitarea sistemului de alimentare cu apă sau asfaltarea a 60 la sută din străzi.

De aceea, și în continuare, la Iecea Mare, cel mai important demers rămâne accesarea de finanțări, fără de care comuna nu poate ține pasul cu cerințele timpului în care trăim.

La această oră, edilii au depuse mai multe proiecte, pentru canalizare și drumuri. Ambele investiții sunt ample, localitatea având suprafața intravilanului de peste 500 de hectare. În cazul canalizării vor fi necesare cel puțin două etape de finanțare și investiționale. În cazul asfaltării străzilor, a fost depus un proiect cu care, dacă va fi aprobat, se va închide capitolul de modernizare.

Primarul Liviu Tomulea a declarat că s-a căutat o soluție și în privința noroirii asfaltului pe porțiunile de capăt ale străzilor dinspre câmp. Astfel, se are în vederea pietruirea unor porțiuni în continuarea celor asfaltate, care să curețe roțile utilajelor agricole în perioadele cu ploi.

Mai departe, până ce proiectele să devină realitate intervine, desigur, așteptarea aprobării și a finanțării lor, fără de care modernizarea va rămâne, pe mai departe un deziderat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns