Două îndrăgite fântâni din Timișoara vor fi reabilitate. Una este chiar simbol al oraşului

Primăria Timișoara are intenția să reabiliteze două dintre cele mai îndrăgite fântâni din oraș, iar în acest scop a scos deja la licitație serviciile de proiectare și elaborare a documentației. Este vorba despre Fântâna cu pești și despre cea din Parcul Dacia.

Prima este situată chiar în centrul orașului, în Piața Victoriei, fiind un loc de referință pentru cei care doresc să își facă fotografii cu Timișoara și devenind unul dintre simbolurile orașului.

Se pare că ciclurile îngheț-dezgheț și infiltrațiile și-au pus amprenta asupra stării tehnice a fântânii, iar unele elemente arhitecturale au fost distruse, astfel că Fântâna cu pești va avea parte de reabilitarea părților construite, dar și de cea a instalațiilor electrice și de apă.

Fântâna din Parcul Dacia este o oază de relaxare pentru locuitorii cartierului (unul dintre cele mai dens populate din Timișoara), fiind situată în apropierea școlilor generale, precum și a bisericii.

Din păcate, instalațiile hidraulice exterioare sunt în stare avansată de degradare, iar iluminatul arhitectural este nefuncțional.

Pentru cele două documentații, primăria va pune la bătaie 10.260 de lei de la bugetul local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns