Cum se face o privatizare în România. Fabrică renumită din vestul ţării, reprofilată pe… ouă cu surprize

Statul român scoate la vânzare fabrica de seringi din Arad, la care mai lucrează doar agenţii de pază şi care s-a reprofilat pe ambalaje pentru ouăle cu surprize.

Fabrica de seringi de unică folosinţă din Arad a fost scoasă la licitaţie. Ministerul Economiei cere 7,4 milioane de euro pe întreg pachetul de acţiuni.

Este prima fabrică din România de acest fel, înfiinţată în urmă cu două decenii. Licitaţia va avea loc la mijlocul lunii noiembrie, potrivit digi24.

În 2004, după ce a eşuat să privatizeze Sanevit, statul a preluat fabrica şi a repornit producţia luându-şi, prin Ministerul Sănătăţii, angajamentul să asigure piaţă pentru seringile şi acele de unică folosinţă produse la Arad.

Acest lucru nu s-a întâmplat şi, un an mai târziu, fabrica a ajuns cu stocurile pline pentru că în ţară se foloseau seringi din import.

Până în 2009, Sanevit a vândut seringile din stoc şi a produs ambalaje de plastic pentru ouăle cu surprize.

În prezent, pentru Sanevit mai lucrează doar câţiva angajaţi care asigură paza, , scrie sursa citata, însă utilajele care pot produce anual 200 de milioane de seringi sunt încă funcţionale şi aşteaptă să fie repornite.

Sursa: realitate.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns