Două femei au iubit acelaşi bărbat. Una dintre amoreze a găsit numărul de telefon şi contul de Facebook al rivalei. Ce a urmat?

Judecătorii timișoreni au avut de soluționat un caz mai puțin obișnuit, creat pe fondul unei răfuieli între două femei care au iubit același bărbat. Totul a început după ce a avut loc divorțul între doi soți, iar bărbatul a început să se afişeze cu o altă femeie.

Supărată din motive doar de ea știute, fosta soție, făcând rost de numărul de telefon, dar și de contul privat de pe Facebook al femeii care a înlocuit-o în inima celui care, odinioară, i-a fost partener de viață, a început să-i trimită acesteia mesaje vulgare și amenințătoare.

Pornirile fostei soții nu s-au limitat doar la atât, trimițând mesaje compromițătoare atât fostului soț, cât și partenerilor de afaceri ai rivalei. Din conținutul dosarului reiese că pârâta a trimis, totodată, mesaje defăimătoare către aproximativ… 500 de colaboratori, parteneri de afaceri şi bănci.

CITEŞTE ŞI: Viol la Institutul de Psihiatrie

”Pârâta a adresat injurii reclamantei inclusiv în public, chiar în prezenţa unui agent de poliţie, în acest sens fiind sancţionată contravenţional prin aplicarea unei amenzi în cuantum de 200 de lei”, se arată în cuprinsul documentelor depuse la dosarul cauzei.

În cele din urmă, femeia căreia i s-au adus injurii a acționat-o în judecată pe fosta soție pentru atingere onoarei, demnităţii şi a reputaţiei. Deși aceasta din urmă s-a apărat încercând să arate că a recurs la aceste gesturi din cauza faptului că fostul soț îi îngreuna relaționarea cu copilul lor minor, Judecătoria Timișoara a dispus obligarea pârâtei la încetarea săvârşirii faptelor prin care aceasta a adus atingere onoarei şi reputaţiei reclamantei şi obligarea acesteia de a se abţine de a mai săvârşi pe viitor fapte de aceeaşi natură, indiferent de mijloace, în viitor.

Procedura de recuperare a banilor din timbrul de mediu, ştearsă odată cu cele 102 taxe

Totodată, instanța a apreciat că reclamanta a avut de suferit foarte mult, prin urmare a dispus ca aceasta să primească despăgubiri morale în valoare de 20.000 de euro, dar și să publice, pe cheltuiala proprie, sentința într-un cotidian de largă audiență. Nemulțumită de sentință, pârâta a formulat cale de atac. Tribunalul Timiș i-a admis doar în parte apelul, în sensul diminuării cuantumului daunelor morale la suma de 2.000 de euro.

Dragoste cu… năbădăi. Un polițist a fost dat în judecată de fosta iubită pentru violență

Nici una dintre părți însă nu a fost mulțumită de soluția dată, prin urmare au formulat recurs. Analizând dosarul, magistrații Curții de Apel Timișoara au decis să mențină totuși dispoziția dată de Tribunalul Timiș, apreciind că reclamanta a suferit un prejudiciu clar de imagine, dar că despăgubirile acordate nu trebuie să fie disproporționale în raport cu fapta și cu veniturile medii ale unui român.

Prin urmare, pârâta a fost obligată la plata sumei de 2.000 de euro plus onorariul avocatului și cheltuielile de judecată și la publicarea sentinței într-un cotidian de largă circulație, fiind avertizată, totodată, să nu mai recurgă la fapte care să ducă la denigrarea reclamantei și a fostului soț.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns