Viol la Institutul de Psihiatrie

O anchetă internă se află în desfășurare la Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iași după ce rudele unui pacient internat, în vârstă de 25 de ani, au anunțat că acesta ar fi fost violat de alți doi bolnavi, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Familia victimei a depus sesizare la Poliție, iar conducerea Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iași a demarat o anchetă pentru a stabili cine nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, lăsând bolnavii nesupravegheați, potrivit comunicatului de presă, preluat de Agerpres.

”Medicul de gardă a raportat acest incident neplăcut pe 2 ianuarie. Aparținătorii victimei au fost cei care au anunțat și au făcut sesizare la Poliție. În acest moment, așteptăm rezultatele de la Institutul de Medicină Legală Iași pentru a vedea dacă violul se confirmă.

Regretăm cele întâmplate, am demarat o anchetă, iar dacă se confirmă faptele, Comisia de Disciplină va aplica sancțiunile corespunzătoare, implicit desfacerea contractului de muncă al celor care nu au supravegheat pacienții și s-a putut ajunge la un astfel de eveniment neplăcut”, a declarat dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iași.

Acest caz a fost raportat atât la Direcția de Sănătate Publică Iași, cât și la Ministerul Sănătății.

digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.