Dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, după apariția imaginilor cu pacienți ținuți în condiții groaznice

spital resita

Soluţia autorităţilor centrale după apariţia imaginilor de groază de la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, cu pacienţi dezbrăcaţi lăsaţi să zacă pe jos, a fost să propună aducerea unui spital modular de 100 de paturi unde bolnavii de COVID, mulţi cu probleme psihice, să poată fi trataţi în condiţii civilizate. Ministerul Sănătăţii ar putea finanţa cu un milion şi jumătate de euro proiectul.

CITEȘTE ȘI: INSP: Niciun caz nou de gripă săptămâna trecută; număr mai mic de infecţii respiratorii acute

Procurorii din Reșița fac anchetă pentru abuz în serviciu la spitalul județean din localitate. Și vor să afle cine se face vinovat pentru faptul că pacienți cu coronavirus și afecțiuni psihice au fost lăsați singuri în saloane în Staţionarul 3. Imaginile apărute în spațiul public îi arată pe unii cum stau dezbrăcați, se duc la băi insalubre și stau pe paturi murdare.

La Reșița a ajuns și corpul de control al ministrului sănătății, după ce ieri inspecția sanitară a dat primele amenzi, de peste 18 mii de lei.

Reprezentanți ai Primăriei Reșița și ai Consiliul județean au început și ei propria evaluare a activității în spitalul de urgență. Iar la un control fulger au observat alte nereguli grave.

Soluția găsită de autoritățile locale este amplasarea unui spital modular cu 100 de paturi care să trateze pacienții cu coronavirus. Studiul tehnic e gata și au depus documentele pentru obținerea avizelor și apoi a finanțării de un milion și jumătate de euro de la ministerul sănătății.

Staționarul trei, dar și celelelate două corpuri de clădire ale spitalului de urgență din Reșița, ar urma să fie modernizate cu bani europeni.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, după apariția imaginilor cu pacienți ținuți în condiții groaznice

 1. Un pic de închisoare pt doctorii si tot personalul medical răspunzător!
  Salarii mari, sporuri pe masura, dar și pedeapsa pe masura !
  Nici animalele nu le tii asa cum tin ei pacienții!
  Indivizi fără suflet si rusine, asta sunteti !
  Cățărati politic si pe cumetrii în funcții!
  Sa va fie rusine !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *