Donare de sânge la biserica ortodoxă din zona Dacia

Vreme de patru zile, Parohia ortodoxă Timișoara-Dacia, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara, a organizat, cu binecuvântarea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, în paraclisul aflat la demisolul lăcașului de cult, o campanie filantropică de donare de sânge.

CITEȘTE ȘI: Hoți fără scrupule, la Timișoara. A fost furată bicicleta unei persoane cu handicap locomotor

Desfășurat la nivelul Protopopiatului Timișoara I, acest proiect civic vine în ajutorul celor peste 600.000 de conaționali care au nevoie stringentă de sânge sau de produse sanguine, contribuind, în mod vădit, la salvarea vieții și la îmbunătățirea stării de sănătate a acestora.

Aproximativ 170 de donatori voluntari, eligibili din punct de vedere medical, au arătat, printr-un gest concret, că donarea de sânge este dovada supremă de iubire a aproapelui.

Printre aceștia s-au numărat preoți, dar și numeroşi credincioși din parohiile timișene.

CITEȘTE ȘI: Aqua-parcul din Sânnicolau Mare face valuri

Conștientizând importanța donării de sânge pentru cei a căror viață depinde, totalmente, de o transfuzie, necesară atât pentru tratarea pierderilor acute de sânge de cauze chirurgicale, cât și pentru vindecarea traumelor produse de un accident grav, părintele paroh Ioan Bude organizează de 14 ani astfel de acțiuni umanitare de anvergură, în urma cărora, prin mobilizarea enoriașilor, au fost recoltați sute de litri de sânge, ce au ajutat la susținerea procedurilor medicale și chirurgicale complexe, efectuate în spitatele din partea de vest a țării.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Alina Vidican închiriază apartamentul de la Cristi Borcea din Miami. Ce sumă fabuloasă îi intră în conturi lunar

Obiectivul general al acestei acțiuni filantropice, inițiată și organizată anual de un slujitor al Altarului, este acela de a cultiva spiritul voluntar în ceea ce privește donarea benevolă de sânge, care, implicit, duce la creșterea siguranței transfuziilor.

CITEȘTE ȘI: Un primar din Timiș, în duet cu Dan Bittman

Întrucât sângele nu poate fi fabricat și comercializat, donarea în scopuri terapeutice reprezintă unica soluție pentru o persoană care are nevoie de transfuzie.

Din sângele donat de o singură persoană pot fi ajutaţi până la trei bolnavi aflați în situații critice, a căror viaţă depinde de acest produs biologic viu, aflat în organismul uman.

CITEȘTE ȘI: ”Am BMW, fă!”

Din nefericire, țara noastră se confruntă de câțiva ani cu o criză de sânge, întrucât mai puțin de 2 la sută dintre români donează, ceea ce ne plasează pe ultimele locuri în Europa în acest domeniu.

0 Comments

No Comment.